فروشگاه

توضیحات

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

 ذرت یکی از مهمترین گیاهانی است که به عنوان غذای اصلی در بسیاری ازکشورهای آمریکای مرکزی وجنوبی،آفریقا و قسمتی ازآسیا کشف شده

ویکی از مهم ترین گیاهان تأمین کننده انرژی وپروتئین بوده وتولیدات سالانه آن نزدیک به ۵۰۰ میلیون تن می باشد .درایران نیزذرت به عنوان یک گیاه جدید

درسال ۱۳۴۹ با تأسیس بخش تحقیقات ذرت وعلوفه درموسسه اصلاح وتهیه نهال وبذرهمراه با بررسیهای به نژادی وبه زراعی مورد توجه قرارگرفت .

بطوری که درسال زراعی ۸۱-۸۰ سطح زیرکشت آن به مرز ۲۱۸۴۶۵ هکتاروتولید ۴۵/۱ میلیون تن رسید.کشت ذرت با توجه به تنوع آب وهوایی دربسیاری

ازمناطق کشوربعد از برداشت غلات قابل گسترش است .

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

  در دنیا ودربین غلات ذرت بعد ازگندم وبرنج ازلحاظ اقتصادی وسطح زیرکشت مقام سوم را

داراست. ولی ازنظرکل تولید مقام اول را به خود اختصاص داده واین درحالی است که به دلیل سازش پذیری با شرایط اقلیمی مختلف، روز به روز دردنیا

درحال گسترش بوده. به طوری که امروزاز عمده ترین محصولات مناطق نیمه

گرمسیر وگرمسیربه شمارمی آید[۸] . ذرت گیاهی است (c4)که از پتانسیل

بالا برای تبدیل انرژی خورشیدی برخورداراست .سهم ذرت درتغذیه انسان ۲۵-۲۰%ودرتغذیه دام وطیور۷۵-۷۰% ودیگرفراورده های جانبی ۵% می

باشد[۲۴]،طبق آخرین آمارسطح زیرکشت ذرت درایران ۰۰۰/۳۰۰ هکتاراست

که ازاین مقداردرحدود ۰۰۰/۵۰ هکتار(۲۰%)به کشف ذرت سیلوی اختصاص دارد که استان تهران به ۰۰۰/۱۶ هکتارسطح زیرکشت ازنظرکاشت ذرت سیلوی دردرجه اول اهمیت قراردارد[۳۱] .

 تنوع شرایط آب و هوایی در مملکت ما موجب گشته تا در بعضی نواحی به علت وجود فصول نا مساعد و طولانی،استفاده از علوفه سبزوتازه محدود گردد.به طوری که جهت جبران این کمبودوذخیره علوفه،دامداری ها به دنبال

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

روش هایی نظیر خشک نمودن،سیلو کردن و…بروند.دربین روشهای فوق

،استفاده از علوفه سیلو شده به دلیل کیفیت بالا ،تنوع ویتامین هاوارزش غذایی

فوق العاده برروش خشک کردن،که سبب تلفات مواد غذایی بالاخص

پروتئینی آن است،ارجحیت داشته و به همین دلیل در سالهای اخیر سطح زیر

کشت ذرت علوفه ای با توجه به ارزش غذایی آن ،سازگاری با شرایط اقلیمی متفاوت و عملکرد بالای آن در واحد سطح افزایش چشمگیری داشته و امروز یکی از رقم های بالای جیره غذایی دام ها بالاخص گاوهای شیری را تشکیل می دهد

 

۸۲ صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

ذرت علوفه ای و سیلوی آن
ذرت علوفه ای و سیلوی آن

 

فهرست

مقدمه

فصل اول:خصوصیات گیاه شناسی ذرت                                        ۶

۱-۱- شکل ظاهری یک بوته ذرت                                   ۷

۱-۲- خصوصیات بوتانیکی ذرت                                     ۸

   ۱-۲-۱- ریشه                                                     ۹

    ۱-۲-۲- ساقه                                                    ۱۰

    ۱-۲-۳- برگ                                                    ۱۱

    ۱-۲-۴- دانه ذرت                                                        ۱۲

۱-۳- طبقه بندی ذرت                                              ۱۳

۱-۴- رشد                                                            ۱۴

۱-۵- اکولوژی ذرت                                                  ۱۶

۱-۶- آب وهوا                                                        ۱۸

۱-۷- آبیاری                                                         ۱۹

۱-۸- کود                                                              ۲۱

    ۱-۸-۱- بررسی اثرات تنش آبی وکود پتاسیم بر عملکرد

 ارقام ذرت علوفه ای                                                 ۲۲

    ۱-۸-۲- اثرات کاربرد پتاسیم وروی در زراعت ذرت علوفه ای     ۲۳

    ۱-۸-۳- اثرات کود زیستی فسفاته بارور-۲

 بر عملکرد ذرت علوفه ای                                           ۲۴

 ۱-۸-۴- اثر کود آبیاری بر مصرف کود وآب

 بر ذرت علوفه ای                                                  ۲۶

    ۱-۸-۵- اثرات کاربرد باکتر یها ی محرک رشد(PGPR)

بر عملکرد ذرت علو فه ای                                              ۲۷

  فصل دوم:بررسی منابع                                                    ۲۹

۲-۱- خصوصیات فنو لوژیکی                                       ۳۰

۲-۱-۱-کاشت تا سبز شدن                                      ۳۰

۲-۱-۲-کاشت تا انتقال مریستم رویشی به زایشی             ۳۱

۲-۱-۳-کاشت تا کاکل دهی                                     ۳۱

۲-۱-۴-گرده افشانی و کاکل دهی                               ۳۳

۲-۲-خصوصیات رشد رویشی                                                          ۳۵

۲-۲-۱-تعداد برگ                                                ۳۵

۲-۲-۲-سطح برگ                                                ۳۸

۲-۲-۳-ارتفاع بوته                                                ۳۹

۲-۲-۴-گل آذین نر                                               ۴۱

۲-۲-۵-زاویه برگ                                                ۴۱

۲-۲-۶-ماده خشک                                               ۴۲

۲-۳-تاریخ کاشت                                                   ۴۳

۲-۴-تراکم بوته                                                      ۴۶

۲-۵- تناوب،آئیش و روشهای نوین زراعت ذرت                  ۴۷

۲-۵-۱- تناوب وآئیش                                            ۴۷

۲-۵-۲- روشهای زراعی نوین                                    ۵۰

۲-۶- اهمیت اقتصادی                                                                     ۵۳

۲-۷- کارآیی مصرف انرژی در ذرت                               ۵۴

فصل سوم:سیلو                                                                                 ۵۶

۳-۱- کشت ذرت برای تهیه علوفه تازه وسیلو                    ۵۷

۳-۲- راه و روش نگهداری علوفه                                 ۵۷

۳-۳- عملکرد وبهره برداری                                        ۵۸

۳-۴- انواع مواد سیلوئی                                            ۶۰

۳-۵- سیلو ذرت                                                    ۶۰

۳-۶- فوائد سیلو کردن نباتات علو فه ای                         ۶۱

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

۳-۷- روش پر کردن سیلو                                         ۶۲

۳-۸- گنجایش سیلو                                                ۶۳

۳-۹- استفاده از مواد افزودنی در سیلو                           ۶۳

۳-۱۰-انواع ساختمان سیلو                                        ۶۴

۳-۱۰-۱- سیلوهای روی زمین                                  ۶۵

۳-۱۰-۲- سیلو های نیمه زیرزمینی                            ۶۶

۳-۱۰-۳- سیلوهای زیر زمینی                                  ۶۶

۳-۱۱- روش کلی سیلو کردن گیاهان علوفه ای                       ۶۷

۳-۱۱-۱- سیلوی گرم                                                  ۶۷

۳-۱۱-۲- سیلوی معمولی(سرد)                                       ۶۸

۳-۱۱-۳- سیلو کردن با افزایش مواد                                  ۶۸

۳-۱۱-۴- سیلو کردن علوفه با رطوبت کم                            ۶۹

۳-۱۲- آماده نمودن سیلو                                                 ۷۰

۳-۱۳- تکنولوژی سیلو کردن ذرت                                       ۷۰

۳-۱۳-۱- سیلو کردن گیاه کامل ذرت                                 ۷۰

۳-۱۳-۲- سیلو کردن بلال ذرت                                       ۷۲

۳-۱۳-۳- سیلو کردن بقایای ذرت                                     ۷۳

۳-۱۳-۴- سیلو کردن بقایای ذرت با  افزودن آب و نمک            ۷۳

۳-۱۳-۵- سیلو کردن بقایای ذرت مخلوط با آب ملاس دار         ۷۴

۳-۱۳-۶- سیلو کردن بقایای ذرت مخلوط با تفاله

کارخانه های الکل سازی یا تفاله آبدار چغندر                        ۷۴

۳-۱۳-۷-سیلوکردن بقایای ذرت مخلوط با

 علوفه های سبز یا سایرعلوفه های آبدار                               ۷۴

۳-۱۳-۸- سیلو کردن چوب بلال ذرت                                ۷۵

۳-۱۴- روش برداشت مواد سیلو شده                                   ۷۵

۳-۱۵- استفاده از سیلو در تغذیه دام                                    ۷۶

۳-۱۶- ارزیابی کیفیت مواد سیلو شده                                  ۷۶

۳-۱۷- مصرف علوفه سیلو شده در تغذیه دام                           ۷۸

۳-۱۸- تذکرات و یادآوری ها                                             ۷۹

منابع                                                                    ۸۰

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

واژه سیلو(silo)ازکلمه یونانی سیروس (siros)مشتق شده است که بعضی از گودال در زمین می باشد چندین هزارسال قبل کشاورزان علوفه را به صورت سیلو برای خود نگهداری می نمودند.بعدها مصریها با تکنیک سیلوکردن آشنا شدند وطبق نقاشی های رنگی مربوط به سیلوکردن توسط مصریها در۱۰۰۰

الی ۱۵۰۰ سال قبل ازمیلاد،مصریها اهمیت سیلوکردن درفضای بدون هوا را فهمیده بودند[۳۱].سیلوی علوفه درسال ۱۸۶۰ درمجارستان شروع شد،سپس عمل سیلوکردن را کشاورزان آلمانی وفرانسوی آموختند وبکاربستند . آرکیست گرفورد (Argisste Gofford,1879)اولین کتاب خود را درسال ۱۸۷۷ تحت

عنوان اصول اولیه سیلو نمودن ذرت منتشرنمود وی (پدرسیلوی مدرن)نامیده شد .

دویک(duvich ,1980) گزارش نمود که هیبریدهای جدیدتردارای وزن

علوفه بیشترو شاخص برداشت معنی دار می باشند . درآمریکا گری بیل وهمکاران (Graybillet.1991) دریافتند که درصورتیکه تراکم کشت ارقام سیلوئی از۵۰۰۰۰ بوته درهکتاربه ۸۰۰۰۰ بوته درهکتارافزایش حاصل نماید،تولید کل ماده خشک نیز افزایش حاصل خواهد کرد . واتیلوندا وهانتر(vattikonda and Hunter,1983 ) طی دوسال بررسی برروی دوسری ازهیبریدها (۲۸ و۶۰ هیبرید) درکانادا همبستگی نسبی محصول دانه ومحصول کل بوته را محاسبه

نمودند دراین همبستگی به ترتیب r=0: 50  ,r =0 : 48  بود ودراین بررسی مشخص شد هیبریدی که دارای بیشترین محصول دانه بود علوفه بیشتری نیز تولید کرده است .

اهلشود(Ahlischwed,1984 ) اعلام نمود که ذرت سیلوشده با ۳۰ – ۲۵% ماده خشک  ۳۰ – ۲۰% ارزش دانه ذرت را دارا می باشد،درصورتیکه ارزش

غذایی آن ۱۲-۸% بیشترازذرت خشک شده درتغذیه گاوهای گوشتی می باشدجعفرشاملودریک بررسی تحت عنوان وبررسی ومقایسه عملکرد هیبریدهای ذرت سیلوئی و تعیین درجه سازگاری آنها باشرایط مختلف محیطی که در۱۰ منطقه از جمله کرج انجام شد ،نتیجه گرفت که

هیبرید)۷۳(K589*B با عملکرد۳/۹۳تن در هکتاردارای بیشترین عملکرد و پایداری نسبتا خوبی را نیز نشان داده است [۷].

در بررسی های مشابه که توسط وحدت وخاوری تحت عنوان بررسی عملکرد نها ئی هیبریدهای ذرت سیلوئی که طی ۳ سال درمشهد انجام شدمشخص گردید که ذرت هیبریدکمپوریت(ko6) نسبت به سایرهیبریدها وشاهد (۷۰۴)برتری داشته است [۱۹]. همچنین یغموری دریک بررسی تحت عن…………………………………………

………………………..

 

……………..

-۶  آب وهوا :

ذرت برخلاف غلات(گندم وجو)احتیاج به گرما وحرارت زیاد دارد مناطقی

که دارای تابستان گرم وتابش خورشید کافی وپاییزخشک هستند،بالاترین عملکرد را ازنظرتولید

دانه خواهند داشت ذرت بهترین رشدرا دردرجه حرارت هوای طبیعی ۲۰-۳۰ درجه داشتند ودرحرارت ۱۰-۶ درجه سانتی گراد نیزجوانه می زند ذرت تحمل درجه حرارت حدود صفر را نداشته وصدمه شدیدی می بیند . بعضی از واریته های ذرت مانند دندان اسبی درطول ………………………

……………..

-۷  آبیاری :

ذرت نیاز زیادی به آب داشته ودرتولید ماده خشک بسیارمؤثر واقع می شود

مقدارآب مورد نیاز بستگی به شرایط محیطی ونحوه آبیاری دارد برای تولید حداکثرمقدارآب مورد نیاز حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیمتربوده که بسته به حاصلخیزی خاک،درجه حرارت ،رطوبت نسبی و… متفاوت خواهد بود .

چهاردوره دررشد ذرت نیاز به آبیاری مناسب دارد دوره رشد سریع ریشه،دوره رشد رویشی،دروه گل دهی وتشکیل بذر و دوره رسیدن دانه تا زمانی که گ…………………………..

-۸-۲ اثرات کاربرد پتاسیم و روی در زراعت ذرت علوفه ای:

پتاسیم وروی دوعنصرضروری مورد نیازگیاهان مختلف ازجمله ذرت می باشند که

نیازذرت به آنها نسبتاً بالاست به منظوربررسی تأثیرکاربرد روی ومقادیرومنابع مختلف

پتاسیم برعملکرد کمی وکیفی ذرت علوفه ای درسال …….

منابع:

۱-جامعی،ملک محمدی،ایرج،۱۳۹۴،«سیلو کردن علوفه واستفاده ازآن دردامداری ها»،چاپ دوم،انتشارات جهاد دانشگاهی.

۲-چوکان،رجب،۱۳۹۵،«برسی و مقایسه عملکرد و اجزا عملکرد ارقام هیبرید ذرت سیلویی»،نشریه نهال وبذر،شماره ۲،ص ۳۶٫

۳-چهره نگار ،فریدون،۱۳۹۲،«نگاهی به ذرت دانه ای »،انتشارات آوای مهر.

۴-حمیدی،آرین،قلاوند،امیر،دهقان شعار،مجید،ملکوتی،محمد جعفر،اصغرزاده

،احمد،چوکان،رجب،بهار ۱۳۹۵،«اثرات کاربرد باکتری های محرک رشد گیاه (PGPR)بر عملکرد ذرت علو فه ای»،نشریه در زراعت و باغبانی،شماره ۷۰٫

۵-رحیمیان،محمد حسین،خاوری خراسانی،سعید،با صفا،محمود،۱۳۹۹،«بررسی اثرات تنش آبی و کود پتاسیم بر عملکرد ارقام ذرت علوفه ای»،انتشارات مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان،شماره ۴۰۱/۲۲۱٫

۶-سیادت،عطاءا…،۱۳۹۸،«سیلو کردن گیاهان علوفه ای »،انتشارات دانشگاه شهید چمران.

۷-شاملو،جعفر،۱۳۹۷،«بررسی و مقایسه عملکرد هیبرید های ذرت سیلوئی

و تعیین درجه سازگاری آنهابا شرایط مختلف محیطی»،موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر.

۸-شریفی جهان تیغ،غلامرضا،زمستان ۱۳۹۹،«ذرت علوفه ای و سیلوی آن»،چاپ دوم،گرگان،انتشارات کانون آگهی پیام گلستان/

۹-شریفی جهان تیغ،غلامرضا،زمستان۱۳۹۸،«اصول فنی کاشت ،داشت،و برداشت ذرت»،چاپ اول،انتشارات کانون آگهی پیام …………………

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پژوهش را (شامل ۸۲ صفحه )دانلود کنید

 

بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “ذرت علوفه ای و سیلوی آن”

ذرت علوفه ای و سیلوی آن

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1484
ذرت علوفه ای و سیلوی آن

قیمت : تومان98,000