فروشگاه

توضیحات

نقشه کشی

رسم

به طور کلی نقشه کشی را می توان به یک معنا ،تدبیر نمودن وبررسی نمودن در مورد یک موضوع یا یک مسئله دانست. زمانی که موضوع نقشه کشی مطرح می شود مطالبی همچون اندازه گیری ، دقت ، خلاقیت به ذهن انسان خطور می کند و در رشته مورد بحث ما نقشه کشی در نقش یک علم ظاهر شده که در سطح صنعت جهانی به زبان گویای صنعت شهرت یافته .
در مورد نقش مهم نقشه های ترسیم در صنعت ذ کر این نکته کافیست که فرایند تولید صنعتی حتما باید از سیر نقشه باشد .
طراحی قطعات مختلف صنعتی به عوامل گوناگونی وابسته است که می توان از علوم پایه،تجسم درست اجسام ، نوآوری وخلاقیت ،استفاده از تکنولوژی وبا الهام از طبیعت و هنر نام برد .
آنچه هنر جویان و علاقمندان به این رشته در طی تحصیل تا حدودی با آن آشنا می شوند عبارتند از نقشه کشی صنعتی فنی، هندسه ترسیم ، محاسبات فنی ، آزمایشگاه اندازه گیری دقیق ، نقشه کشی به کمک رایانه ، جوش قطعات ، طراحی قطعات صنعتی ، کار با ماشین های تراش ، فرز وصفحه تراش به منظور ساخت قطعات نام برد .

 

 تاریخچه نقشه کشی صنعتی (رسم فنی):

در زمان های قدیم حتی سال های قبل از میلاد برای نشان دادن و معرفی قطعات و وسایل صنعتی از نقشه هایی استفاده می کرده اند که بطور کامل گویا نبوده و از قواعدی که همگان آن رادرک کنند بهره ای نداشته است ودر موقع نقشه خوانی با مشکلاتی روبرو می شوند تا اینکه آقای لئوناردو داوینچی نقاش و مجسمه ساز ایتالیایی (۱۴۵۹-۱۵۱۶) طراحی را ارائه نمود وطبق قواعدی جسم سه بعدی را روی صفحه ی دو بعدی با رسم تصاویر نشان داد که دراین حال نقشه هاگویا تر وقابل فهم تر شد.

سپس دانشمندان وریاضی دانان اروپایی فعالیت او را دنبال کردند تا اینکه گاسپارمانژ اهل فرانسه در سال ۱۷۹۸هندسه ترسیمی را معرفی نمود و این علم پایه و ریشه نقشه کشی صنعتی (رسم فنی) شد و امروزه از همان اصول استفاده می شود .

 

 

نقشه کشی صنعتی و جایگاه آن در صنعت:

 

نقشه کشی صنعتی همان زبان تکنیک یا زبان صنعت است .زبانی که تراوش فکر مهندسان و طراحان را به تصویر می کشد .

مهارت نقشه خوانی و نقشه کشی در مهندسی مانند سواد خواندن و نوشتن می باشد. نقشه کشی در حقیقت نوعی زبان محاوره در علوم مهندسی می باشد که اطلاعات مورد نیاز از یک قطعه، ماشین، سازه، و یا یک طرح را به روشنی و بدون ابهام بیان می کند. این اطلاعات شامل شکل هندسی، نحوه قرار گرفتن و اتصال اجزاء مختلف، مشخصات فیزیکی و هر گونه اطلاعات ضروری می باشد. بنابراین هر مهندس لازم است که به این زبان مسلط باشد و بتواند به راحتی از طریق آن به تبادل اطلاعات با سایر مهندسین بپردازد. حداقل مهارت مورد نیاز برای یک مهندس نقشه خوانی است و البته توصیه می شود که نقشه کشی را نه لزوما بطور حرفه ای نیز بداند. هر مقدار تسلط به نقشه خوانی و نقشه کشی بیشتر باشد، شخص سریعتر و راحت تر می تواند ایده های خود را به دیگران منتقل کند و ایده های دیگران را درک کند.

 

۱۰۳صفحه فایل وردمنابع فارسی دارد قیمت :۱۰۳۰۰۰ تومان

  

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 اگر مطلب مورد نظر خود را در این سایت پیدا نکردید میتوانید از قسمت سفارش پروژه جدید کار تحقیقی خود را به ما سفارش دهید

 

 

معرفی نرم افزارهای نقشه کشی صنعتی:

امروزه استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری را در اکثر قریب به اتفاق دفاتر طراحی مهندسی می توان مشاهده کرد به جرات می توان گفت دیگر از طراحی ونقشه های  دستی خبری نیست . قطعات در محیط های نرم افزاری طراحی می شوند و مکانیزم انها قبل از ساخت نمونه واقعی در چنین محیط هایی  شبیه سازی می شود و درحین عمل شبیه سازی عیوب طراحی مشخص می شود و در ننیجه بدون صرف هزینه ساخت می توان پس از حصول اطمینان از صحت طراحی شروع به ساخت نمونه واقعی و در نتیجه تولید محصول پرداخت .

این امر باعث شده تا شکل بازار عرضه وفروش محصولات از حالت سنتی و نمایشگاهی رفته رفته به شکل الکترونیکی تبدیل شود. طراحی قطعات در محیط های نرم افزاری این امکان را فراهم می کند تا دو شرکت سازنده در دونقطه جهان بتوانند براحتی بایکدیگر در امر ساخت یک محصول همکاری کنند.

به طور مثال فرض کنید شرکتی ایرانی به یک شرکت چینی سفارش طراحی و ساخت یک قالب را می دهد استفاده از طراحی به کمک کامپیوتر باعث می شود که شرکت سازنده مدلی راکه می خواهد بسازد در اختیار شرکت سفارش دهنده قرار می دهد پس از چندین بار رد وبدل پرونده های کامپیوتری در اخر با توافق طرفین نمونه واقعی ساخت و فرستاده می شود قبل از شروع به توضیح دستگاه طراحی شده توضیحاتی درباره چگونگی طراحی توسط کامپیوتر مفید است .

چگونگی استفاده ازنرم افزارهای کامپیوتری بستگی به هدف نهایی طراح دارد. به عنوان مثال اگر هدف از طراحی صرفا مدل سازی  وتهیه نقشه های صنعتی از مدل تهیه شده باشد. باید به سراغ نرم افزارهای مدل سازی رفت ولی امکان دارد شخص طراح بخواهد علاوه بر مدلسازی به کمک کامپیوتر به تحلیل و بررسی سینماتیکی یا دینامیکی یک مکانیزم بپردازد. انتخاب نرم افزارهای بسته به هدف طراح وابسته تسلط وی به آن نرم افزار دارد.نرم افزارهای متعددی قادر به عمل مدلسازی هستند که از آن جمله می توان به solidworks    Mechanical desktop   AUTOCAD     catiaوغیره.

 این نرم افزارها به نرم افزارهایCAD((computer aided design  معروفند.هر کدام از این نرم افزارها در یک یا چند جنبه از طراحی نسبت به بقیه برتری دارند.

حال ما در این قسمت به معرفی دو نرم افزار مهم نقشه کشی می پردازیم و تا حدودی شما را با امکانات آنها آشنا می کنیم.

AUTO CAD

این نرم افزار جزو محبوبترین و معروفترین نرم افزارهای نقشه کشی است و امروزه دیگر کسی وجود ندارد که در رشته های همچون عمران ومکانیک (وحتی صنایع اگر در قسمتهایی از صنعت همچون قطعه سازی یا خودروسازی مشغول به کار گرفته شوید .) مشغول به کار یا تحصیل باشد ولی نرم افزار اتوکد را نشناسد.

این نرم افزار تحت نسخه های مختلف توسط کمپانی Auto desk ارائه گردیده است که می توان به قدیمی ترین نسخه های آن یعنی اتوکد ۲٫۵ اشاره کرد.در این نرم افزار امکاناتی دراختیار کاربر قرار گرفته که کاربر می تواند به سهولت ودر کمترین زمان ممکن انواع نقشه های دوبعدی و سه بعدی را ایجاد کند.

البته باید خاطر نشان کرد که با توجه به طراحی شدن نرم افزارهای پیشرفته دیگری در دنیای سه بعدی که در قسمت فوق نیز به آنها آشاره شد کمتر کسی از امکانات سه بعدی اتوکد استفاده می کند . ولی هنوز نیز بی شک اتوکد یگانه نرم افزار نقشه کشی دوبعدی در کارخانجات صنعتی ومراکز عمرانی در ایران می باشد.

Solidworks

Solidworksاز قوی ترین نرم افزارهای موجود در زمیینه طراحی و مدل سازی قطعات صنعتی به شمار می رود .

در این نرم افزار علاوه بر ایجاد مدل سازی سه بعدی از قطعات صنعتی ایجاد مجموعه های مونتاژ پیچیده متشکل از ده ها قطعه دیگر نیز به سادگی امکانپذیر می باشد . با استفاده از این نرم افزارها یک طراح صنعتی به راحتی می تواند از نماهای مختلف یک مدل سه بعدی نقشه های صنعتی تهیه نماید وبه همین منظور کلیه امکانات جانبی که برای ایجاد نقشه های صنعتی مورد نیاز می باشد اعم از انواع استاندارد ها نمادهای ویژه اندازه گذاری و تلرانس گذاری هندسی فراهم شده است با ارائه ابزار ۲D to 3Dاز نسخه ۲۰۰plusبه بعد امکان تبدیل ترسیمات دو بعدی به مدل های سه بعدی نیز در این نرم افزار میسر شده است .

مزیت ویژه solidworksبر دیگز نرم افزارهای مدل سازی کارایی بالا ودر عین حال سادگی کار با ان می باشد. این نرم افزار از همان المان های بصری و گرافیکی ویندوز جهت ارتباط با کاربر سود می برد و به همین علت کاربران ویندوز به سرعت با محیط کار زیبای آن انس می گیرند.

 امکان ورود پرونده های سایر نرم افزارهای طراحی نیز به محیط این نرم افزار فراهم شده است پس از ارائه ابزار ۲D to 3Dبسیاری از کاربران نرم افزار های مخصوص ترسیمات دو بعدی نظیر AotoCAd از این نرم افزار جهت تبدیل ترسیمات دو بعدی خود به مدل های سه بعدی ستفاده می کنند. این ویژگی و بسیاری از از مزایای دیگر که در این مجال کوتاه امکان بازگو کردن آنها نمی باشد باعث شده است که اکنون شرکت solidworks دامنه فعالیت خود را بیش از پیش گسترش داده و از طریق ۲۳۰ نمایندگی به فروش محصولات خود در ۷۰ کشور دنیا بپردازند.

 

 

در کارهای علمی و فنی نمایش گرافیک یا ترسیمی، متد کامل و راحتی برای بیان کردن و تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده در آزمایش می باشد. منحنی ها را معمولاً برای اینتر پولیش (Interpolation) و پیش بینی مقدار یک کمیت با امتداد دادن یک منحنی که به طور آزمایش به دست آمده است، تعیین قانون یا رابطه ای بین دو کمیت، تشریح خطاها و مجسم کردن توابع آنالیتیک به کار می برند. با وجودیکه انواع مختلفی منحنی وجود دارد یک آزمایش گر در درجه اول با منحنی های خیلی (پیوسته) سر و کار دارد. در اینجا ما با شرح روش های اولیه رسم منحنی خطی شروع کرده ایم .

تمام منحنی هایی که در این آزمایشگاه رسم می شوند بایستی تجهیز بوده و کاملاً مشخص شده باشند هر منحنی بایستی دارای تیتر، تاریخ و نام رسم کننده باشد. محورهای مختصات بایستی مشخص و درجه بندی شده با مقیاس معین بوده و تمام خطوط بایستی صاف ویکنواخت باشند.

وسائل

منحنیها را با مداد تیز یا نرم افزار کامپیوتری رسم کنید. اگر دانشجویی مایل باشد می تواند جوهر به کار برد ولی کار او مشکل تر خواهد شد در این صورت یک خط کش و یک بند و پیستوله (French Curves)   نیز لازم هستند.

انتخاب محورهای افقی و عمودی

اولین تصمیم در رسم یک منحنی این است که چه کمیتی را روی محور افقی و چه کمیتی را روی محور عمودی نمایش دهیم. معمول اینست که x، متغیر مستقل را روی محور افقی و متغیر وابسته، F(x) ، را روی محور عمودی رسم نمایند. در مهندسی معمولاً زمان و فرکانس را روی محور افقی رسم می نمایند.

انتخاب مقیاس ها

مقیاس یک محور عبارتست از نسبت تعداد واحدهای (اینچ، سانتی متر و غیره) متغیر آزمایش به یک واحد کمیتی که در روی محور نماش داده می شود. هر دو محور بایستی دارای اسم بوده و مدرج باشند. انتخاب مقیاس بایستی طوری باشد که مکان اطلاعات نمایش داده شده هر چه بیشتر به نیمساز زاویه ۴۵oنزدیک تر باشد. این باعث می شود که دقت اینترپولیشن برای هر دو محور یکی باشد. استفاده از مقیاس انتخاب شده بایستی همچنین آسان باشد. یک واحد محور بایستی مساوی ۱، ۲، ۴، ۵ یا ۱۰ واحد کمیت رسم شده باشد. دانشجو بایستی از انتخاب مقیاس هائی که در آنها یک واحد محور برابر ۳، ۷، ۵/۸ و یا ۱۱ و غیره خودداری کند. چون در اولی در دقت منحنی بیش از حد مبالغه شده و در مورد دوم دقت آن پائین آورده می شود. اگر دانشجو متوجه شود که اطلاعاتی که بایستی رسم شوند در چند حوزه پراکنده مهم هستند و در این میان اهمیتی دارند می تواند یک «شکستگی» در مقیاس و منحنی مانند شکل ۲ به وجود آورد.

کلیات منحنی هاو تئوری تحلیلی آنها

اگر یک مداد را در دست بگیریم و نوک آن را پیوسته روی یک کاغذ حرکت دهیم، یک منحنی قراردادی بر روی کاغذ ترسیم می شود . ممکن است آنرا یک خط بگوئیم؛ اما این معمولاً به معنی یک خط صاف است، یک منحنی رسم شده با قاعده مشخصی که در حقیقت هیچ انحنایی ندارد. منحنی‌هایی که براساس بعضی قواعد طراحی می‌شوند جذاب‌تر از منحنی‌های قراردادی هستند. تعریف کردن یک منحنی بعنوان مکان هندسی یک نقطه در حال حرکت؛ بسیار طبیعی‌تر است از تعریف آن بعنوان یک دسته نقاط. زیرا که نقطه در حال حرکت بر ارتباط و یک بُعدی بودن طبیعت منحنی تأکید می‌کند. در بعضی منحنی‌ها این دیدگاه نامناسب است. یک منحنی می‌تواند یک عملکرد ریاضی را نشان ‌دهد.

دیوید هیلبرت یک منحنی پیوسته پیدا کرد که از تمام نقط یک فضا عبور می‌کند. بهر حال برای بعضی اهداف تحلیلی؛ در نظر گرفتن منحنی بعنوان یک رشته متوالی نقاط ارزشمند است. یک راه آسان برای تشخیص یک خط صاف؛ تاکردن یک تکه کاغذ می‌باشد. هنگام باز کردن آن، خط تا یک خط صاف خواهد بود. گاهی اوقات یک طناب را بین دو پایه می‌کشیم. امروزه معمول‌ترین راه برای بدست آوردن یک خط صاف استفاده از لیزر است. پرتوهای آن بسیار آرام گسترده می‌شوند و یک خط صاف را با نتیجه تقریباً درست و مفید نشان می‌دهد.

یک منحنی مهم دیگر در هندسه، دایره است. مکان هندسی نقاطی که از یک نقطه مشخص یعنی مرکز آن به یک فاصله هستند. این فاصله یکسان؛ شعاع دایره می‌باشد. می‌توان با یک وسیله مکانیکی (پرگار) دایره‌ها را رسم کرد. بنابراین یک منحنی داریم که دارای انحنای یکسان بوده و می‌توان آن را توسط شعاع یا انحنای k = 1/r مشخص نمود. انحنای صفر یعنی شعاع نامحدود و در دایره‌های کوچکتر انحناء افزایش می‌یابد. یک خط صاف می‌تواند یک دایره را در دو نقطه قطع کند (و یک خط قاطع شود)، اوکلید به آن توجه خاص داشته باشد. در مورد آخر، یک خط مماس می‌باشد که اوکلید به آن توجه خاص داشته است. او خصوصیات یک خط مماس بر دایره را بدون محدود کردن مراحل بدست آورده است. بطور کلی‌تر؛ خط مماس برابر است با خط قاطعی که در نقطه تماس برهم منطبق شده‌اند. اوکلید نشان می‌دهد که خطی که از مرکز می‌آید، عمود می‌باشد. چنین شعاعی در دایره نرمال است. مفاهیم خط مماس و نرمال در مطالعه هر منحنی‌ای بسیار مهم هستند.

اگر چه ممکن است منحنی‌ها را با قوانین لغوی مشخص کنیم و آنها را با روش‌های هندسی مطالعه نماییم؛ روش‌های همسان و تحلیلی بسیار قدرتمند هستند و دانش ما را بسیار افزایش داده‌اند. منحنی‌هایی که بعنوان مخروطی می‌شناسیم در ابتدا توسط قوانین تعریف شده‌اند و سپس آپولیناریس توسط روش‌های هندسی نشان داد که آنها همچنین بخش‌های مسطحی نزدیک مخروط بودند که به یکدیگر پیوسته و بسیاری ویژگی‌های مهم بوجود آورده‌اند. می‌توان همین کار را از طریق جبر و هندسه تحلیلی انجام داد و نیازی به نبوغ آپولیناریس نمی‌باشد. روش‌های تحلیلی توسط دکارت مشهور شدند اما او از روش تصویری با محورهای همسان که در قرن ۱۸ کشف شد؛ استفاده نکرد و اولین نفری هم نبود که جبر را در هندسه اعمال نمود. منحنی‌ها می‌تواند عمل (x)f = y  یا (x) y=y  را تعریف کنند (می‌توانیم به جای عمل از متغیر هم استفاده کنیم) که به آن بیان آشکار می‌گویند. طرح یک منحنی بر روی کاغذ شطرنجی معمولاً یک نمودار نامیده می‌شود. همچنین می‌توان نقاط را با مختصات محوری (θ و r) نشان داد. هنگامی که rcosθ = x و rsinθ = y در این شرایط این دو مختصات دارای یک طبیعت مشابه نیستند.

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “نقشه کشی”

نقشه کشی

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 717

قیمت : تومان103,000