فروشگاه

توضیحات

فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن

بر اساس آماری که از سوی فائو منتشر شده سالانه ۱۴۶ میلیون تن ماهی در جهان تولید

می شود که سهم ایران از این تولید در سال ،۱۳۸۴ ،۵۲ هزار تن بوده است .با توجه به ارزش غذایی بالای ماهی،

تمامی کشورها به نوعی سعی بر ترویج و توسعه مصرف آبزیان در بین شهروندان خود دارند و به غیر از چند کشور،اغلب کشورهای دنیا جزء وارد کنندگان ماهی به شمار می روند.

از آنجائیکه ذخایر آبزیان در جهان رو به اتمام است. برای تأمین این ماده مغزی به روشهای مختلفی

از جمله پرورش ماهی روی آورده شده است.هر چند که انسانها از گذشته های دور نیز به پرورش ماهی اقدام می

کردند ولی چینی ها به عنوان نخستین پرورش دهندگان ماهی از ۲ هزار سال قبل از میلا

د بچه ماهی را از رودخانه صید کرده و پرورش می دادند.این فعالیت در ایران نیز از سال ۱۳۵۰ شروع شده است که استان

گیلان اولین مرکز پرورش ماهی در آن زمان را راه اندازی کرده بود. از آن زمان تحولات چشم گیری در عرصه تولید ماهی در کشور صورت گرفته است،ولی آنچه که تاکنون عنوان می شود،اقدامات مطلوبی است که در جهت افزایش مصرف آبزیان در کشور صورت نگرفته است،

 

۱۳۵ صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن
فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن

 

فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن

علیرغم اینکه متخصصان علم تغذیه ماهی را به عنوان غذای سلامتی می شناسد و مصرف آن را برای

درمان دردهای قلبی-عروقی و عصبی توصیه می کنند امروزه این غذای سالم سهم ناچیزی را در سبد

غذایی ما ایرانیان به عهده داشته و در سفره های ایرانی به ندرت از آنها یافت می شود. سرانه متوسط

مصرف ماهی و سایر آبزیان در کشور ایران حدود ۷ کیلوگرم و در جهان ۱۶ کیلوگرم می باشد

در صورتی که این رقم در بعضی از کشورهای دنیا مثل ژاپن،مالدیو،چین و… به طور میانگین به بیش از ۷۰ کیلوگرم برای هر نفر درسال ذکر شده است.

علتهای مختلفی در برابر این بی توجهی به مصرف ماهی و آبزیان با توجه به اینکه در جهان آنها را به عنوان یک منبع مهم پروتئینی ذکر نموده اند وجود دارد. عده ای فرهنگ غذایی غلط حاکم بر جامع را بهانه می کنند و برخی نیز دلایلی چون قیمت بالا، کیفیت پایین و ناآشنایی با روشهای مختلف طبخ ماهی و سایر آبزیان و ...

را به عنوان موانع متداول مصرف آبزیان بیان کرده اند. در این مقاله سعی گردیده است. برخی از علتهای اصلی عدم تمایل مردم به مصرف آبزیان و یا کم مصرف کردن  نها ذکر گردیده و راهکارهای لازم جهت افزایش مصرف آبزیان بیان گردد:

عوامل مختلف تاثیر گذار بر عدم مصرف ماهی و سایر آبزیان:

۱- ناآشنایی مردم با این منبع غذایی سرشار از انواع ویتامینها،مواد معدنی،املاح و پروتئین،عمده ترین مشکل عدم مصرف ماهی و سایر آبزیان در کشور است.

۲- نبود بازارهای یکپارچه عرضه آبزیان در بیشتر استانهای کشورو عدم سوق آبزیان تولید شده در کشور به این بازارها یکی دیگر از دلایلی است که باعث شده است مردم از این منبع غذایی سالم دوری نمایند.

۳- افت کیفیت ماهی و یا سایر آبزیان تولید شده و یا صید شده در کشور از زمان استحصال تا عرضه

در بازار نیز یکی دیگر از عواملی است که به عدم استقبال مردم از این منابع غذایی تأثیر گذاشته است.امروزه بهبود کیفیت آبزیان تولید شده در کشور یکی از مسائل مهمی است که توسط سازمان شیلات ایران پیگیری شده و به بحث کیفیت محصولات آبزیان توجه خاصی معطوف گشته است.

۴- عدم اعتماد مردم به کیفیت محصولاتی که در بازار یا سوپرمارکتها عرضه می شود یکی دیگر از مباحثی است که باعث گردیده تا مردم رقبت چندانی به استفاده از این محصولات ننمایند.

۵- عدم آشنایی مردم بخصوص بانوان محترم خانه دار نسبت به ساخت و ایجاد تنوع غذایی مختلف

با آبزیان یکی دیگر از دلایلی است که باعث شده است سهم این نعمت الهی در سفره ایرانی اندک

جلوه نماید. امروزه تنوع غذایی زیادی در مورد گوشت مرغ و قرمز دیده شده است ولی اینکه می توان با گوشت ماهی و یا سایر آبزیان دریایی و پرورشی چندین نوع غذا درست کرد و تناول نمود اطلاعات کمی در دسترس مردم می باشد.

۶- افزایش تولید آبزیان پرورشی و کمک به حفظ ذخایر ماهیان و آبزیان دریایی یکی دیگر از راهکارهایی است که می توان در جهت افزایش مصرف سرانه به آن اقدام نمود ،اگر بخواهیم تولید ۵۲۰ هزار تن ماهیان و آبزیان در سال ۸۴ را بر جمعیت ۷۰ میلیونی کشور ایران ت

ارائه روش های فرٱوری آبزیان و بررسی روش های نوین آن

 

 

 

 

 

 

 

فصل دوم :
 

 

 

 

 
اهمیت و ارزش غذایی آبزیان
۱ ـ ارزش و جایگاه تغذیه‌ای آبزیان

غذا از مهمترین فاکتورهای ضروری برای رشد و بقاء زندگی است. در عین حال هیچ غذایی وجود ندارد

که به تنهایی بتواند سلامتی انسان‌ها را تضمین کند. برای رسیدن به حداکثر سلامتی بایستی جیره غذایی، مبتنی به آن دسته از غذاهایی باشد که مواد مغذی کاملی را در اختیار بدن قرار دهد.

مواد غذایی، انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای روزانه همچنین ساخت و سازهای بدن را فراهم کرده و سیستم

دفاعی بدن را برای مقابله با عوامل بیماری‌زا آماده نگه می‌دارد. کمبود مواد غذایی موجب بروز انواع مختلفی از نارسایی‌ها و بیماری‌ها شده و بطور طبیعی شدت عوارض به میزان کمبود هرکدام از مواد مغذیی مختلف بستگی

خواهد داشت. براساس اطلاعات موجود، مواد مغذی مورد نیاز انسان‌ها مشتمل بر ۴۵ ماده است که ۲۰

عنصر معدنی، ۱۵ نوع ویتامین، ۸ نوع اسید آمینه و ۲ نوع اسید چرب از آن جمله‌اند. بدن انسان قادر به

ساخت این مواد نبوده و تأمین آن از طریق مصرف گروه‌های مختلف مواد غذایی امکان‌پذیر است. در هر صورت برای این‌که بدن سالم باشد و سالم هم باقی بماند ضروری است که مواد غذایی سالم، متنوع با میزان کافی……..قسیم کنیم حدود ۵/۵ تا ۶ کیلوگرم سرانه مصرف آب…………………

 

۳ ـ عوامل برتری تغذیه‌ای آبزیان و نقش آنها در سلامت انسان (پیشگیری از بیماریها)

کسانی که بطور مداوم از غذاهای دریایی استفاده می‌کنند کمتر دچار امراضی مانند دیابت، ورم مفاصل،

تنگی نفس و ایست قلبی و همچنین سرطان می‌شوند، به راستی دلایل این امر چه می‌تواند باشد؟

داستان غذاهای دریایی و رابطه آنها با سلامت انسانها از آنجا شروع شد که برای اولین‌بار در سال ۱۹۷۰ میلادی،

اسکیموهایی که در گرین‌لند زندگی می‌کردند، مورد تحقیق قرار گرفتند و طبق این تحقیقات مشخص گردید

که در آن‌ها بیماری قلبی به هیچ عنوان وجود ندارد. غذایی که اسکیموها مصرف می‌کردند، مانند غذایی که آمریکائی‌ها و ……………….

………….

بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن”

فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1534

فرآوری آبزیان تن ماهی پایان نامه ماهی تن

قیمت : تومان29,500