مشاهده / بستن موضوعات

فرآوری آبزیان (تن ماهی)

دسته بندی: صنایع غذایی
3356 بازدید

بر اساس آماری که از سوی فائو منتشر شده سالانه 146 میلیون تن ماهی در جهان تولید می شود که سهم ایران از این تولید در سال ،1384 ،52 هزار تن بوده است .با توجه به ارزش غذایی بالای ماهی،
تمامی کشورها به نوعی سعی بر ترویج و توسعه مصرف آبزیان در بین شهروندان خود دارند و به غیر از چند کشور،اغلب کشورهای دنیا جزء وارد کنندگان ماهی به شمار می روند.
از آنجائیکه ذخایر آبزیان در جهان رو به اتمام است. برای تأمین این ماده مغزی به روشهای مختلفی از جمله پرورش ماهی روی آورده شده است.هر چند که انسانها از گذشته های دور نیز به پرورش ماهی اقدام می کردند ولی چینی ها به عنوان نخستین پرورش دهندگان ماهی از 2 هزار سال قبل از میلاد بچه ماهی را از رودخانه صید کرده و پرورش می دادند.این فعالیت در ایران نیز از سال 1350 شروع شده است که استان گیلان اولین مرکز پرورش ماهی در آن زمان را راه اندازی کرده بود. از آن زمان تحولات چشم گیری در عرصه تولید ماهی در کشور صورت گرفته است،ولی آنچه که تاکنون عنوان می شود،اقدامات مطلوبی است که در جهت افزایش مصرف آبزیان در کشور صورت نگرفته است،

 

135 صفحه فایل ورد (Word) فونت 14 منابع دارد قیمت 9000 تومان 

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید 

 اگر مطلب مورد نظر خود را در این سایت پیدا نکردید میتوانید از قسمت سفارش پروژه جدید کار تحقیقی خود را به ما سفارش دهید

علیرغم اینکه متخصصان علم تغذیه ماهی را به عنوان غذای سلامتي می شناسد و مصرف آن را برای درمان دردهای قلبی-عروقی و عصبی توصیه می کنند امروزه این غذای سالم سهم ناچیزی را در سبد غذایی ما ایرانیان به عهده داشته و در سفره های ایرانی به ندرت از آنها یافت می شود. سرانه متوسط مصرف ماهی و سایر آبزیان در کشور ایران حدود 7 کیلوگرم و در جهان 16 کیلوگرم می باشد در صورتی که این رقم در بعضی از کشورهای دنیا مثل ژاپن،مالدیو،چین و... به طور میانگین به بیش از 70 کیلوگرم برای هر نفر درسال ذکر شده است.

علتهای مختلفی در برابر این بی توجهی به مصرف ماهی و آبزیان با توجه به اینکه در جهان آنها را به عنوان یک منبع مهم پروتئینی ذکر نموده اند وجود دارد. عده ای فرهنگ غذایی غلط حاکم بر جامع را بهانه می کنند و برخی نیز دلایلی چون قیمت بالا، کیفیت پایین و ناآشنایی با روشهای مختلف طبخ ماهی و سایر آبزیان و ... را به عنوان موانع متداول مصرف آبزیان بیان کرده اند. در این مقاله سعی گردیده است. برخی از علتهای اصلی عدم تمایل مردم به مصرف آبزیان و یا کم مصرف کردن  نها ذکر گردیده و راهکارهای لازم جهت افزایش مصرف آبزیان بیان گردد:

عوامل مختلف تاثير گذار بر عدم مصرف ماهي و ساير آبزيان:

1- ناآشنایی مردم با این منبع غذایی سرشار از انواع ویتامینها،مواد معدنی،املاح و پروتئین،عمده ترین مشکل عدم مصرف ماهی و سایر آبزیان در کشور است.

2- نبود بازارهای یکپارچه عرضه آبزیان در بیشتر استانهای کشورو عدم سوق آبزیان تولید شده در کشور به این بازارها یکی دیگر از دلایلی است که باعث شده است مردم از این منبع غذایی سالم دوری نمایند.

3- افت کیفیت ماهی و یا سایر آبزیان تولید شده و یا صید شده در کشور از زمان استحصال تا عرضه در بازار نیز یکی دیگر از عواملي است که به عدم استقبال مردم از این منابع غذایی تأثیر گذاشته است.امروزه بهبود کیفیت آبزیان تولید شده در کشور یکی از مسائل مهمی است که توسط سازمان شیلات ایران پیگیری شده و به بحث کیفیت محصولات آبزیان توجه خاصی معطوف گشته است.

4- عدم اعتماد مردم به کیفیت محصولاتی که در بازار یا سوپرمارکتها عرضه می شود یکی دیگر از مباحثی است که باعث گردیده تا مردم رقبت چندانی به استفاده از این محصولات ننمایند.

5- عدم آشنایی مردم بخصوص بانوان محترم خانه دار نسبت به ساخت و ایجاد تنوع غذایی مختلف با آبزیان یکی دیگر از دلایلی است که باعث شده است سهم این نعمت الهی در سفره ایرانی اندک جلوه نماید. امروزه تنوع غذایی زيادي در مورد گوشت مرغ و قرمز دیده شده است ولي اینکه می توان با گوشت ماهی و یا سایر آبزیان دریایی و پرورشی چندین نوع غذا درست کرد و تناول نمود اطلاعات کمی در دسترس مردم می باشد.

6- افزایش تولید آبزیان پرورشی و کمک به حفظ ذخایر ماهیان و آبزیان دریایی یکی دیگر از راهکارهایی است که می توان در جهت افزایش مصرف سرانه به آن اقدام نمود ،اگر بخواهیم تولید 520 هزار تن ماهیان و آبزیان در سال 84 را بر جمعیت 70 میلیونی کشور ایران ت

ارائه روش های فرٱوری آبزیان و بررسی روش های نوین آن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل دوم :

 

 

 

 

 

اهميت و ارزش غذايي آبزيان

1 ـ ارزش و جايگاه تغذيه‌اي آبزيان

غذا از مهمترين فاكتورهاي ضروري براي رشد و بقاء زندگي است. در عين حال هيچ غذايي وجود ندارد كه به تنهايي بتواند سلامتي انسان‌ها را تضمين كند. براي رسيدن به حداكثر سلامتي بايستي جيره غذايي، مبتنی به آن دسته از غذاهايي باشد كه مواد مغذي كاملي را در اختيار بدن قرار دهد.

مواد غذايي، انرژي مورد نياز براي فعاليتهاي روزانه همچنين ساخت و سازهاي بدن را فراهم كرده و سيستم دفاعي بدن را براي مقابله با عوامل بيماري‌زا آماده نگه مي‌دارد. كمبود مواد غذايي موجب بروز انواع مختلفي از نارسايي‌ها و بيماري‌ها شده و بطور طبيعي شدت عوارض به ميزان كمبود هركدام از مواد مغذيي مختلف بستگي خواهد داشت. براساس اطلاعات موجود، مواد مغذي مورد نياز انسان‌ها مشتمل بر 45 ماده است كه 20 عنصر معدني، 15 نوع ويتامين، 8 نوع اسيد آمينه و 2 نوع اسيد چرب از آن جمله‌اند. بدن انسان قادر به ساخت اين مواد نبوده و تأمين آن از طريق مصرف گروه‌هاي مختلف مواد غذايي امكان‌پذير است. در هر صورت براي اين‌كه بدن سالم باشد و سالم هم باقي بماند ضروري است كه مواد غذايي سالم، متنوع با ميزان كافي........قسیم کنیم حدود 5/5 تا 6 کیلوگرم سرانه مصرف آب.....................


3 ـ عوامل برتري تغذيه‌اي آبزيان و نقش آنها در سلامت انسان (پيشگيري از بيماريها)

كساني كه بطور مداوم از غذاهاي دريايي استفاده مي‌كنند كمتر دچار امراضي مانند ديابت، ورم مفاصل، تنگي نفس و ایست قلبي و همچنين سرطان مي‌شوند، به راستي دلايل اين امر چه مي‌تواند باشد؟

داستان غذاهاي دريايي و رابطه آنها با سلامت انسانها از آنجا شروع شد كه براي اولين‌بار در سال 1970 ميلادي، اسكيموهايي كه در گرين‌لند زندگي مي‌كردند، مورد تحقيق قرار گرفتند و طبق اين تحقيقات مشخص گرديد كه در آن‌ها بيماري قلبي به هيچ عنوان وجود ندارد. غذايي كه اسكيموها مصرف مي‌كردند، مانند غذايي كه آمريكائي‌ها و ...................



.............

بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.

قیمت اختصاصی و استثنایی این پروژه درپایان نامه دات کام : تنها , 9000 تومان




قیمت جدید : 9000 تومان  |   جهت خرید محصول بر روی تصویر روبرو کلیک نمایید :

خرید آنلاین این مطلب





0 نظر
نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد را وارد کنید: *