فروشگاه

توضیحات

تأثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون و برخی شاخصهای عملکردی و ساختاری در تکواندو کاران نخبه

 

همانطور که قبلاً نیز اشاره شد در این تحقیق تأثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون و برخی از شاخصهای عملکردی و ساختاری در تکواندوکاران نخبه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته است. متغیر مستقل در این تحقیق مکمل کراتین و دارونما و متغیر وابسته آمونیاک ، سرعت ، چابکی ، وزن و توده بدون چربی می باشد. در این فصل، ابتدا به تجزیه و تحلیل یافته ها بر حسب آمار توصیفی پرداخته می شود. سپس هر یک از فرضیه های تحقیق آزمون می شود. در انتهای این فصل نیز تغییرات درون گروهی و بین گروهی هر یک از متغیرها وابسته به تحقیق در دو جدول مجزا ارائه می شود.

۴-۲٫ تجزیه و تحلیل توصیفی یافته ها

در این بخش برای هر یک از متغیرهای اندازه گیری شده گروه کراتین و دارونما ، شاخصهای آماری میانگین ، انحراف معیار ، دامنه تغییرات ، حداقل و حداکثر رکورد محاسبه شده اند که به شرح زیر ارائه می گردد.

۴-۲-۱٫ آمونیاک

جدول ۴-۱ میانگین و شاخصهای پراکندگی آمونیاک خون گروه کرتین و دارونما را در دو مرحله پیش و پس آزمون نشان می دهد. داده های این جدول گویای این است که آمونیاک خون گروه کراتین پس از یک فعالیت تناوبی بر روی دوچرخه کار سنج ( ۶ × ۱۰ ثانیه ) ، در پس آزمون نسبت به پیش آزمون کاهش چشمگیری داشته است که این کاهش در گروه دارونما بسیار جزئی می باشد. ,پایان نامه دات کام,

جدول ۴-۱٫ شاخصهای آماری مربوط به آمونیاک بر حسب میکروگرم در میلی لیتردر دو گروه کراتین و دارونما در پیش و پس آزمون….

۱۳۵ ص ف ۱۴ فایل ورد منابع دارد جامعه آماری روش تحقیق

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

فهرست مطالب
عنوان      صفحه
فصل اول : طرح تحقیق…………………………………………………………………………………………………………    ۱
۱-۱٫ مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………..    ۲
۱-۲٫ بیان مساله……………………………………………………………………………………………………………………………    ۴
۱-۳٫ ضرورت و اهمیت تحقیق……………………………………………………………………………………………………..    ۷
۱-۴٫ اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………….    ۱۰
۱-۵٫ متغیرهای تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………    ۱۱
۱-۶٫ فرضیات تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………    ۱۱
۱-۷٫ محدودیتهای تحقیق……………………………………………………………………………………………………………    ۱۲
۱-۸٫ تعریف واژه ها و اصطلاحات تحقیق…………………………………………………………………………………….    ۱۳
فصل دوم : مبانی نظری و پیشینه تحقیق……………………………………………………………………………..    ۱۵
۲-۱٫ مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………..    ۱۶
۲-۲٫ مبانی نظری تحقیق……………………………………………………………………………………………………………..    ۱۶
۲-۲-۱٫ کراتین………………………………………………………………………………………………………………………..    ۱۶
۲-۲-۱-۱٫ تاریخچه کراتین………………………………………………………………………………………………….    ۱۶
۲- ۲-۱-۲٫ منابع کراتین……………………………………………………………………………………………………..    ۱۷
۲-۲-۱-۳٫ سنتز درونی و مکانیزم کراتین……………………………………………………………………………    ۱۸
۲-۲-۱-۴٫ نقش کراتین در بدن…………………………………………………………………………………………..    ۲۱
۲-۲-۱-۵٫ عوارض جانبی…………………………………………………………………………………………………….    ۲۳
۲-۲-۲٫ آمونیاک ………………………………………………………………………………………………………………………    ۲۵
۲۵             ۲-۲-۲-۱٫ متابولیسم بنیان آمین در عضله اسکاتی………………………………………………………………
۲۵         ۲-۲-۲-۲٫ پاسخهای آمونیاک هنگام ورزش……………………………………………………………………….
۲۶         ۲-۲-۲-۳٫ سایر حامل های بنیان آمین………………………………………………………………………………
۲۷         ۲-۲-۲-۴٫ انتقال آمونیاک از عضله اسکلتی………………………………………………………………………….
۲۹         ۲-۲-۲-۵٫ پالایشNH3پلاسمائی……………………………………………………………………………………..
۳۲              ۲-۲-۲-۶٫ سازگاری آثار مرکزی و محیطی آمونیاک……………………………………………………………
۳۲         ۲-۲-۲-۶-۱٫ خستگی مرکزی……………………………………………………………………………………………….
۳۵         ۲-۲-۲-۶-۲٫خستگی پیرامونی…………………………………………………………………………………………….
۴۰         ۲-۲-۲-۷٫متابولیسم آمونیاک و اسید آمینه در عضله اسکلتی ورزیده……………………………….
۴۴       ۲-۲-۳٫ سیستم غالب تولید انرژی در تکواندو و تأثیر کراتین بر آن……………………………………
۴۷       ۲-۲-۴٫ وزن…………………………………………………………………………………………………………………………
۴۸         ۲-۲-۴-۱٫ عوامل مؤثر در وزن…………………………………………………………………………………………….
۵۰       ۲-۲-۵٫ وزن بدون چربی ……………………………………………………………………………………………………..
۵۲       ۲-۲-۶٫ چربی و مهارتهای ورزشی………………………………………………………………………………………….
۵۳       ۲-۲-۷٫ سرعت…………………………………………………………………………………………………………………….
۵۵         ۲-۲-۷-۱٫ انواع سرعت و آزمونهای آن………………………………………………………………………………..
۵۶         ۲-۲-۷-۲٫ عوامل موثر بر سرعت………………………………………………………………………………………..
۵۸       ۲-۲-۸٫ چابکی…………………………………………………………………………………………………………………….
۵۹         ۲-۲-۸-۱٫ آزمون های چابکی……………………………………………………………………………………………..
۶۰    ۲-۳٫ تحقیقات انجام شده در زمینه مکمل های کراتین…………………………………………………………….
۶۰       ۲-۳-۱٫  تحقیقات داخلی………………………………………………………………………………………………………
۶۱       ۲-۳-۲٫ تحقیقات خارجی………………………………………………………………………………………………………
۶۱         ۲-۳-۲-۱٫  مکمل سازی کوتاه مدت………………………………………………………………………………….
۶۳         ۲-۳-۲-۲٫ مکمل سازی کراتین و قدرت……………………………………………………………………………..
۶۶         ۲-۳-۲-۳٫ مکمل سازی کراتین و سرعت……………………………………………………………………………
۶۹         ۲-۳-۲-۴٫ مکمل سازی کراتین و توان……………………………………………………………………………….
۷۴         ۲-۳-۲-۵٫ مکمل سازی کراتین و چابکی……………………………………………………………………………
۷۶         ۲-۳-۲-۶٫ مکمل سازی کراتین و ترکیب بدنی…………………………………………………………………..
۸۰         ۲-۳-۲-۷٫ مکمل سازی کراتین و آمونیاک…………………………………………………………………………..
۸۴    فصل سوم : روش شناسی تحقیق…………………………………………………………………………………………
۸۵    ۳-۱٫ مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………
۸۵    ۳-۲٫ روش تحقیق………………………………………………………………………………………………………………………
۸۵    ۳-۳٫ مشخصات آزمودنیها…………………………………………………………………………………………………………….
۸۶    ۳-۴٫ مکمل سازی آزمودنیها……………………………………………………………………………………
۸۷    ۳-۵٫ تمرینات ورزشی آزمودنیها………………………………………………………………………………………………….
۸۸    ۳-۶٫ متغیر های تحقیق……………………………………………………………………………………………………………….
۸۸    ۳- ۷٫ ابزار های اندازه گیری………………………………………………………………………………………………………..
۸۹    ۳-۸٫ روشهای اندازه گیری متغیرها…………………………………………………………………………………………….
۸۹      ۳-۸-۱٫ قد………………………………………………………………………………………………………………………………..
۸۹       ۳-۸-۲٫ خونگیری…………………………………………………………………………………………………………………….
۹۰         ۳-۸-۲-۱٫ تحلیل نمونه های خونی…………………………………………………………………………………….
۹۰       ۳-۸-۳٫ ترکیبات بدن……………………………………………………………………………………………………………..
۹۰       ۳-۸-۴٫ آزمون ۴۰ یارد سرعت………………………………………………………………………………………………
۹۱       ۳-۸-۵٫ آزمون چابکی ایلینویز………………………………………………………………………………………………..
۹۲    ۳-۹٫ روشهای آماری تحلیل داده ها……………………………………………………………………………………………
۹۳    فصل چهارم : تجزیه و تحلیل یافته ها…………………………………………………………………………………..
۹۴    ۴-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………
۹۴    ۴-۲٫ تجزیه و تحلیل توصیفی یافته ها………………………………………………………………………………………..
۹۵       ۴-۲-۱٫ آمونیاک………………………………………………………………………………………………………………………
۹۶       ۴-۲-۲٫ سرعت…………………………………………………………………………………………………………………………
۹۷      ۴-۲-۳٫ چابکی………………………………………………………………………………………………………………………….
۹۸       ۴-۲-۴٫ وزن بدن……………………………………………………………………………………………………………………..
۹۹       ۴-۲-۵٫ توده بدون چربی………………………………………………………………………………………………………..
۱۰۰       ۴-۲-۶٫ مایعات بدن…………………………………………………………………………………………………………………
۱۰۱       ۴-۲-۷٫ کراتینین……………………………………………………………………………………………………………………..
۱۰۲       ۴-۲-۸٫ میانگین حداکثر سرعت رکاب زدن…………………………………………………………………………..
۱۰۳    ۴-۳٫ آزمون فرضیه های تحقیق………………………………………………………………………………………………….
۱۰۳       ۴-۳-۱٫ فرضیه اول………………………………………………………………………………………………………………….
۱۰۵      ۴-۳-۲٫ فرضیه دوم…………………………………………………………………………………………………………………..
۱۰۶       ۴-۳-۳٫ فرضیه سوم…………………………………………………………………………………………………………………
۱۰۷       ۴-۳-۴٫ فرضیه چهارم……………………………………………………………………………………………………………..
۱۰۸       ۴-۳-۵٫ فرضیه پنجم……………………………………………………………………………………………………………….
۱۰۹       ۴-۳-۶٫ فرضیه ششم……………………………………………………………………………………………………………….
۱۱۰       ۴-۳-۷٫ فرضیه هفتم……………………………………………………………………………………………………………….
۱۱۱       ۴-۳-۸٫ فرضیه هشتم………………………………………………………………………………………………………………
۱۱۳       ۴-۳-۹٫ فرضیه نهم………………………………………………………………………………………………………………….
۱۱۴      ۴-۳-۱۰٫ فرضیه دهم……………………………………………………………………………………………………………….
۱۱۸    ۴-۴٫ متغیرهای وابسته به تحقیق………………………………………………………………………………………………..
۱۲۱    فصل پنجم : بحث ، بررسی و نتیجه گیری…………………………………………………………………………….
۱۲۲    ۵-۱٫ مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………………..
۱۲۲    ۵-۲٫ خلاصه تحقیق………………………………………………………………………………………………………………..
۱۲۴    ۵-۳٫ بحث و بررسی………………………………………………………………………………………………………………….
۱۲۹    ۵-۴٫ نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………………………………..
۱۲۹    ۵-۵٫ پیشنهادات…………………………………………………………………………………………………………………………..
۱۳۱    منابع………………………………………………………………………………………………………………………………………………
پیوستها
۱۴۲    پیوست ۱٫ فرم یادداشت تغذیه و تمرین آزمودنیها………………………………………………………………………
۱۴۳    پیوست ۲٫ مواردی که در طول تحقیق باید توسط آزمودنیها رعایت شوند…………………………………
۱۴۴    پیوست ۳٫ نمونه فرم دستگاه تجزیه و تحلیل ترکیب بدن …………………………………………………………

فهرست جدولها
صفحه    عنوان
۴۵    جدول۲-۱ ظرفیت و توان بیشینه سه دستگاه انرژی………………………………………………………………….
۵۳    جدول۲-۲٫ حداقل درصد چربی بدن برای مردان و زنان ورزشکار در مراحل مختلف رشد ……..
۸۶    جدول ۳-۱  . شاخصهای آماری سن، قد و وزن و سابقه تمرینی آزمودنیها………………………………..
۹۵    جدول ۴-۱٫ شاخصهای آماری مربوط به پاسخ آمونیاک گروه کراتین و دارونما ……………………….
۹۶    جدول ۴-۲٫ شاخصهای آماری مربوط به سرعت گروه کراتین و دارونما در پیش و پس آزمون..
۹۷    جدول ۴-۳٫ شاخصهای آماری مربوط به چابکی گروه کراتین و دارونما در پیش و پس آزمون..
۹۸    جدول ۴-۴٫ شاخصهای آماری مربوط به وزن گروه کراتین و دارونما ……………………………………….
۹۹    جدول ۴-۵٫ شاخصهای آماری مربوط به توده بدون چربی گروه کراتین و دارونما ……………………
۱۰۰    جدول ۴-۶٫ شاخصهای آماری مربوط به کل مایعات بدن گروه کراتین و دارونما …………………….
۱۰۱    جدول ۴-۷٫ شاخصهای آماری مربوط به کراتینین گروه کراتین و دارونما در پیش آزمون……….
۱۰۲    جدول ۴-۸٫ شاخصهای آماری مربوط به میانگین حداکثر سرعت رکاب زدن گروه …………………
۱۰۴    جدول ۴-۹٫ مقایسه میانگین آمونیاک در پیش و پس آزمون گروه کراتین…………………………….
جدول ۴-۱۰٫ مقایسه میانگین سرعت در پیش و پس آزمون گروه کراتین………………………………    ۱۰۵
جدول ۴-۱۱٫ مقایسه میانگین چابکی در پیش و پس آزمون گروه کراتین………………………………    ۱۰۶
جدول ۴-۱۲٫ مقایسه میانگین وزن در پیش و پس آزمون گروه کراتین…………………………………..    ۱۰۷
جدول ۴-۱۳٫ مقایسه میانگین توده بدون چربی در پیش و پس آزمون گروه کراتین………………    ۱۰۸
جدول۴-۱۴٫ مقایسه میانگین آمونیاک در دو گروه کراتین و دارونما………………………………………….    ۱۰۹
جدول۴-۱۵٫ مقایسه میانگین سرعت در دو گروه کراتین و دارونما…………………………………………..    ۱۱۰
جدول۴-۱۶٫ مقایسه میانگین چابکی در دو گروه کراتین و دارونما…………………………………………..    ۱۱۲
جدول۴-۱۷٫ مقایسه میانگین وزن بر حسب کیلوگرم در دو گروه کراتین و دارونما………………..    ۱۱۳
جدول۴-۱۸٫ مقایسه میانگین توده بدون چربی در دو گروه کراتین و دارونما…………………………..    ۱۱۵
جدول ۴-۱۹٫ خلاصه ای از تغییرات متغیرهای تحقیق در گروه کراتین و دارونما……………………    ۱۱۶
جدول ۴-۲۰٫ خلاصه ای از اختلاف تغییرات متغیرها در دو گروه کراتین و دارونما…………………    ۱۱۷
جدول ۴-۲۱٫ تغییرات متغیرهای وابسته به تحقیق در گروه کراتین و دارونما…………………………    ۱۱۸
جدول ۴-۲۲٫ اختلاف تغییرات متغیرهای وابسته به تحقیق در دو گروه کراتین و دارونما………..    ۱۲۰

فهرست شکلها  
عنوان    صفحه
شکل ۲- ۱٫ سنتز کراتین…………………………………………………………………………………………………………….    ۲۱
شکل ۳-۱٫ مسیر حرکت در تست چابکی ایلینویز…………………………………………………………………….    ۹۲
نمودار ۴-۱٫ تغییرات آمونیاک خون در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما…………..    ۱۱۰
نمودار ۴-۲٫ تغییرات سرعت در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما………………………    ۱۱۱
نمودار ۴-۳٫ تغییرات توان در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما………………………….    ۱۱۲
نمودار ۴-۴٫ تغییرات چابکی در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما………………………    ۱۱۴
نمودار ۴-۵٫ تغییرات وزن در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما…………………………..    ۱۱۵
نمودار ۴-۶٫ تغییرات توده بدون چربی در پیش و پس آزمون گروه های کراتین و دارونما………    ۱

۱. مقدمه

در این فصل نحوه انجام پژوهش و جمع آوری اطلاعات بیان می شود. موضوعات مورد بحث در این فصل عبارتند از : روش تحقیق ، مشخصات آزمودنیها ، مکمل سازی آزمودنیها ، تمرینات ورزشی  آزمودنیها ، متغیرهای تحقیق ، ابزارهای اندازه گیری ، روشهای اندازه گیری متغیرها  و روش آماری

۳-۲. روش تحقیق

این تحقیق که با هدف بررسی تاثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون و برخی شاخصهای عملکردی و ساختاری در تکواندوکاران نخبه مرد انجام می شود ، یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون در دوگروه تجربی(کراتین) و کنترل (دارونما) می باشد که بصورت دوسوکور اجرا شده است.

۳-۳٫ مشخصات آزمودنیها

از بین ۲۸ بازیکن عضو تیم تکواندو آمن که از  تیمهای شرکت کننده در لیگ استان تهران می باشد، ۲۰ نفر به طور تصادفی ، انتخاب و بعنوان نمونه آماری این تحقیق ، مجدداً به شکل تصادفی به دو گروه کراتین و دارونما تقسیم شده اند. در تمام آزمونها ، تعداد آزمودنیهای هر گروه ۱۰ نفر بودند. مشخصات آزمودنیهای دو گروه در جدول ۳-۱ نشان داده شده است. لازم به ذکر است که پس از تشریح مراحل انجام تحقیق برای آزمودنیها ، رضایت نامه شرکت در اجرای آزمون و رعایت تمام توصیه ها از آزمودنیها گرفته شد.

-۶٫ متغیر های تحقیق

۳-۶-۱٫ متغیر  مستقل : کراتین

۳-۶-۲٫ متغیر های وابسته : آمونیاک ، سرعت ، چابکی ، وزن ،توده بدون چربی

۳- ۷٫ ابزار های اندازه گیری

۳-۷-۱٫ ترازوی دیجیتالی   با مارک AND مدل HL400 با دقت ۱/۰ گرم

۳-۷-۲٫ دستگاه تجزیه و تحلیل کننده ترکیب بدن با مارک  Biospace مدل In Body 3.0

۳-۷-۳٫ دوچرخه کارسنج با مارک Technogym مدل Electronic Competition HC600

۳-۷-۴٫ دستگاه اندازه گیری قد

۳-۷-۵٫ نرم افزارهای SPSS – EXCEL

۳-۷-۶٫ ابزارهای لازم جهت گرفتن نمونه خونی (سرنگ ، لوله آزمایش  و غیره )

۳-۷-۷٫ فوتو سنسور با مارک Autonice مدل BE3M-MFRL

۳-۷-۸٫ کورنومتر با مارک شرکت توان آزما

۳-۷-۹٫ کیت برای سنجش مقادیر کراتین ، کراتینین ، آمونیاک

۳-۸٫ روشهای اندازه گیری متغیرها

۳-۸-۱٫ قد

برای اندازه گیری قد ، شخص کنار دیوار ایستاده ، سر به حالت طبیعی با نگاه به طرف روبرو قرار      می گیرد. پاشنه پاها به دیوار چسبیده و قد سنج که قبلاً در ارتفاع دو متری بر روی دیوار قرار داده شده است ، روی سر آزمودنی پایین آورده می شود و پس از تماس کامل آن با سر ، میزان قد فرد از روی صفحه مدرج خوانده و ثبت می شود.

-۱٫  مقدمه

بعضی از ورزشکاران در سطوح رقابتی ممکن است برای دستیابی به سطوح بالای عملکردی، تمرینات بیش از حدی انجام  دهند. در چنین حالتهایی ممکن است آنها جهت بهبود هر چه بیشتر عملکرد به استفاده از موادی که برای افزایش توان جسمانی ، نیروی روانی یا تحریک مکانیکی طراحی شده اند متوسل شوند. در سالهای اخیر صدها مکمل غذائی مخصوص ورزشکاران در بازار عرضه شده است. اکثر این محصولات مانند نوشیدنیهای ورزشی و پودرهای آمینو اسید و پروتئینی به منظور دسترسی کافی به سوخت و مصرف بهینه آن قبل و یا در حین تمرین، افزایش بازسازی انرژی بعد از تمرین، افزایش تحمل فشار تمرین یا بازگشت به حالت اولیه موثر بعد از تمرین طراحی شده اند. رایج ترین مکمل غذائی که در بازار برای ورزشکاران به عنوان ماده ای نیروزا به وفور به فروش می رسد کراتین[۱] می باشد(۵۶). کراتین یا اسید متیل گوانیدین استیک در بدن انسان در کبد، لوزالمعده و کلیه ساخته می شود و همچنین می تواند از طریق تغذیه وارد بدن انسان شود. دو سوم حجم کراتین در سارکوپلاسم به فسفوکراتین (PCr)[2] فسفریله می شود و یک سوم باقیمانده کراتین آزاد عضلات اسکلتی در حال استراحت را تشکیل می دهند(۴۳،۳۳) . مطالعات قدیمی وجدید فراوانی ارتباط این ماده را با تمرین و عملکرد ورزشی تصدیق کرده اند(۵۶).

از سال ۱۹۹۰ به بعد  تحقیقات  گسترده ای  تأثیرات  مصرف  خوراکی مکمل های  کراتین را  در  مقادیر و مدتهای  مختلف مورد ارزیابی  قرار دادند . رایج ترین و در دسترس ترین نوع کراتین، کراتین مونو هیدرات می باشد که دراغلب مطالعات تحقیقی از آن استفاده شده است(۵۶). کراتین مونو هیدرات یک پودر سفید، بی مزه و بی بو و تا اندازه ای قابل حل در آب می باشد که در آزمایشگاهها ساخته     می شود(۳۳). در سال ۱۹۹۲ نشان داده شده که خوردن یک دوز ۵ گرمی کراتین مونو هیدرات، غلظت کراتین خون را به اندازه قابل توجهی افزایش می دهد که حدوداً یک ساعت بعد از خوردن به اوج خود می رسد و بعد از ۲ تا ۳ ساعت به سطح اولیه خود بر می گردد. در این پژوهش برای حفظ میزان  افزایش یافته کراتین در خون در طول روز ، توصیه شده است که همان مقدار ۵ گرم کراتین ، هر دو ساعت یک بار به مدت ۸ ساعت انجام شود…………………………………

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “تأثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون در تکواندوکاران نخبه”

تأثیر مصرف مکمل کراتین بر آمونیاک خون در تکواندوکاران نخبه

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 103

قیمت : تومان90,000