فروشگاه

توضیحات

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

چکیده

پس از انقلاب اقدامات زیادی در خصوص بهبود شرایط زندگی روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها به عمل آمده است در این راستا فعالتیهای انجام شده توسط اداره جهاد کشاورزی شهرستان کرج در بخش اشتهارد مد نظر قرار گرفت در این تحقیق از روش تمام شماری استفاده گردید و پس از استخراج

اطلاعات از پرسشنامه ها و تدوین آنها به این نتیجه رسیدیم که فعالیتهای متنوع اثرات یکسانی بر روند مهاجرت ندارند مثلاً شهرک صنعتی کوثر به مهاجرت پذیری برخی روستاهای اشتهارد کمک کرده است

 

۲۳۵صفحه فونت ۱۴ فایل ورد منابع دارد آمار دارد جدول دارد

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت
بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

 

اقدامات هیأت هفت نفره مانع مهاجرت روستائیانی شده است که زمین دریافت کرده اند و اشتغال زائی خوبی برای افراد بی کار ایجاد کرده است . دامدارانی که مجوز بهسازی دریافت کرده بودند نیز اشتغال زائی خانوادگی خوبی را ایجاد کرده اند در ضمن با مقایسه روند مهاجرت در سالهای اخیر و

.

طرح های اجرا شده در سه روستای این بخش این نتیجه حاصل شد که روستائی که طرح های زیادی در آن اجرا شده بود مهاجر پذیر تر بود و روستایی که طرح های کمتری در آن اجرا شده بود مهاجر فرست بود .

با محاسبه خالص مهاجرت روستاهای بخش اشتهارد با فرمول ریاضی به این نتیجه رسیدیم که در مجموع روستاهای این بخش دارای خالص مهاجرت منفی بوده ومهاجر فرست می باشند یعنی با وجود اشتغال‌زایی فعالیت های جهاد مهاجرت از روستاها ادامه یافته‌است و این فعالیت ها نتوانسته تمام روستائیان را منتفع گرداند . پایان نامه دات کام

 

۱-۱مقدمه:

در این فصل به رابطه بین مهاجرت وتوسعه اشاره ای مختصر نموده ایم. سپس بیان مساله را مطرح کرده ایم.

در قسمت بعدی سهم  برنامه های عمرانی اجرا شده را قبل از انقلاب به طور مختصر شرح داده ایم تا سهم کم بودجه های عمرانی را به روشنی در زمان قبل از سال ۱۳۵۷ نشان دهیم.

اهمیت موضوع تحقیق نیز در ادامه آمده است پس از آن دلایل انتخاب موضوع را بصورت مختصر بیان نموده ایم.

تعاریف عملیاتی، محدوده تحقیق ومحدودیت های  تحقیق از موارد قابل ذکری است که در این فصل گرد آمده است.

۱-۲ مهاجرت کمک به جریان توسعه یا سدی در مقابل آن:

روستا نخستین سکونت گاه بشری وبستر فعالیت های کشاورزی بوده است. به مرور زمان و با گسترش شهرها ساکنان روستاها بدلیل امکانات و زمینه های مناسب اشتغالی که در شهرها وجود داشت به سمت شهرها کشیده شدند.

مهاجرت به شهرها درآفریقا، آسیا وآمریکای لاتین با نرخ بی سابقه ای جریان دارد و دلیل عمده آن رکود اقتصادی در مناطق روستایی بوده است.

اگر با دیدی تاریخی به این موضوع نگاه کنیم متوجه می شویم با انجام فعالیتهایی که در محیط های روستایی صورت گرفته تغییراتی نیز در این محیط ها ایجاد شده است.مثلا با انجام برنامه اصلاحات ارضی تغییرات متفاوتی در محیط های روستایی مشاهده می شود تجربه اصلاحات ارضی هند نشان داد که فرد روستایی از این اصلاحات  سودی نبرده ولی تجربه کشور کره جنوبی موضوع دیگری را نشان میدهد. لذا این تغیرات از کشوری به کشور دیگر متفاوت

است.برای بیان بهتر این موضوع به مثال دیگری اشاره می کنیم در کشوری ممکن است احداث راهها وبهبود شبکه سراسری باعث گردد روستائیان به راحتی به محل کار خود رفت و آمد کنندوسکونتگاه خود را تغییر ندهند ولی در کشور دیگر ممکن است باعث کاهش هزینه مهاجرت گردد وروستائیان تشویق به مهاجرت شوند.

عمران روستاها شامل فعالیت هایی از قبیل امور زیربنایی ،خدماتی،فرهنگی و… بوده وبعنوان جزئی از راهبرد توسعه روستایی قابل بررسی است.هدف بنیادین برنامه های توسعه روستایی همبسته بازسازی سبک زندگی روستایی از طریق فراهم آوردن امکانات زیربنایی اجتماعی و فیزیکی در مناطق

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

روستایی است.علت مهاجرت کسانی که به شهر مهاجرت می کنند نه تنها شغل بلکه دسترسی به آموزش درمان ومسکن با کیفیت تر نیز هست لذا بهبود بخشیدن به شرایط زندگی که هدف توسعه روستایی همبسته است،باید تاثیر مهمی در جریان های مهاجرت داشته باشد. بعلاوه عده ای اعتقاد دارند که مهاجرت رشد اقتصادی را تحریک وتقویت می کند که تفکر آنهارا در مدل زیر نشان میدهیم.پایان نامه دات کام

حرکت نیروی کار از محیط فعالیتهای روستایی کم بازده به سمت بخش های نوین خدماتی وشهری

افزایش سطح متوسط درآمدها

تحریک رشد اقتصادی

و در نهایت پدیده مهاجرت به توسع کمک می کند چرا که رشد اقتصادی یکی از اجزاء توسعه است.

عده ای دیگر نیز اعتقاد دارند که مهاجرت برای مناطق روستایی وشهری زیان هایی را به دنبال داشته ورفاه اجتماعی را تقلیل داده است. که نحوه تفکر آنها را به شکل زیر نشان می دهیم.

 

با ازدحام جهت در مناطق شهری به علل مهاجرت (روستایی،سایرکشورها) وافزایش طبیعی جمعیت(افزایش طبیعی جمعیت بومی+جمعیت

مهاجر،جمعیت مناطقی که در نتیجه آلودگی مناطق شهری، تمرکز ثروت ودرآمد وسرمایه انسانی،  منافع فردی،  زیان های وارده به مناطق شهری وروستایی،رفاه اجتماعی. الحاق به شهر جزء مناطق شهری محسوب می شوند و..)

 

آلودگی مناطق شهری

تمرکز ثروت و درآمد وسرمایه انسانی

 

منافع فردی

زیانهای وارده به مناطق شهری و روستایی

 

 

رفاه اجتماعی

 

مطالعاتی که در کشورهای مختلف ازقبیل(هند،کره جنوبی ، اندونزی ، ونزوئلا ، تانزانیا ، مالزی ، برزیل ، پاکستان ، لهستان و…)صورت گرفته است نشان می دهند  که فعالیت های عمرانی و اقتصادی اثرات مختلفی بر روند مهاجرت داشته برخی از این فعالیت ها مهاجرت را افزایش می دهد و برخی دیگر ان را کاهش می دهند.

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

۱-۳ بیان مساله:

مطالعات روستایی از دیرباز مورد توجه پژوهشگران متعددی از جمله  جامعه شناسان، جغرافی دانان واقتصاد دانان بوده است  وهریک با ملاک های خود به روستا ومسایل آن نگریسته اند.

با مطالعه آثار این پژوهشگران می توان استعدادهای مناطق روستایی را شناسایی نمود و از این استعدادها در جهت توسعه روستا بهره برد.

مهاجرت از نقاط روستایی به شهرها واز نقاط کمتر توسعه یافته به نقاط توسعه یافته تر مشکلات خاصی ایجاد کرده ودر بسیاری از کشورها« پدیده مهاجرت»  تبدیل با «  مشکل مهاجرت »شده          است(جوان ،۱۳۸۰)

تهران بصورت یک قطب مهاجرپذیر در قبل از سال ۱۳۶۵ ومهاجرپذیر ومهاجر فرست درسال ۱۳۷۵ ظاهر گردیده است(مقایسه سرشماری های عمومی نفوس ومسکن سالهای ۶۵و۷۵) پایان نامه دات کام

تهران بعنوان مرکز سیاسی کشور بیشترین امکانات زیربنایی تولیدی،خدماتی،توزیعی وتسهیلات اجتماعی ودرمانی را در خود جای داده است.بدیهی است در یک نگاه کلی تمرکز اغلب امکانات د رتهران چهره توسعه یافته ای را از آن در ذهن افراد منعکس می سازد. تهران حدود۱۸% مهاجران کل کشور را

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

در دهه ۷۵-۶۵ به سوی خود جلب کرده است. گروه عمده ای از دانشجویان در مراکز بخش دولتی وغیردولتی مشغول به تحصیلند حدود نیمی از اعضاء هیات علمی دانشگاههای دولتی  در تهران زندگی می کنند.

از نظر خدمات درمانی = بهداشتی استان تهران به یک سطح استاندارد دست یافته است وبرای هر ۱۰۰۰ نفر ۹/۲ تخت بیمارستانی وجود دارد در حالی

که در سطح کشور برای هر هزار نفر ۷۳/۱تخت وجوددارد. از نظر فرصت های اشتغال بویژه در زمینه صنعت ۲/۳۱ درصد کارخانه های بزرگ کشور در استان تهران مستقر شده است.

از نظر امکانات فرهنگی، تفریحی استان تهران در مقایسه با هر کدام از سایر استان های کشور وضعیت بهتری را دارا است(مجله برنامه و بودجه سال  س ۱۳۷۶)

حال این سئوال پیش می آید که آیا  با ارائه امکانات وخدمات بهتر به روستائیان وتوجه به مبدا (روستا) مهاجرت سیرنزولی خواهد گرفت یا خیر؟

-۴مروری بر تاثیرات برنامه های عمرانی (۱۳۵۶-۱۳۲۷)درروند مهاجرت روستائیان به شهرها:

برنامه های عمرانی اجرا شده طی سالهای ۱۳۵۶-۱۳۲۷ متشکل از ۲برنامه هفت ساله(برنامه اول ودوم عمرانی)وسه برنامه پنج سالهس (برنامه سوم تا پنجم عمرانی )بود.

 

۱-۴-۱:برنامه عمرانی (۱۳۳۴-۱۲۲۷):

بخش کشاورزی ۸/۲۴ درصد از کل اعتبارات را به خود اختصاص داد وبعنوان یک اولویت مطرح گردید. در بخش کشاورزی عمران ناحیه ای در دشت مغان مدنظر بود.

راههای درجه یک ودو که به شهرها ختم می شد و ایجاد بنادر وایستگاههای راه آهن نیز به توسعه شهری کمک فراوانی کرد. درواقع اعتبارات تخصیص یافته به تجهیز وتوسعه شهرها مربوط بوده و میتوانست در امر مهاجرت روستائیان به شهرها موثر واقع شود. طی این دوره بحث « ملی کردن » صنعت

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

نفت پیش آمد وانگلیس نیز نفت ایران را تحریم کرد ولذا پولی برای پروژه ها مهیا نشد وبرنامه اول به مدت دوسال اجرا شد.در این برنامه بخش معینی برای عمران روستاها وجود نداشت.

 

۱-۴-۲ برنامه عمرانی دوم(۱۳۴۴-۱۳۳۱):

فصل کشاورزی وآبیاری ۱/۳۱ درصد از هزینه هارا دربرداشت که برای سد سازی واتمام پروژه های برنامه اول در نظر گرفته شده بود. در این دوره مکانیزاسیون کشاورزی مورد توجه قرار گرفت که در سالهای اتی نقش خود را نشان دادو باعث جانشینی ماشین بجای نیروی کار ودر نتیجه بیکاری روستائیان و در نهایت باعث مهاجرت های روستایی گردید.

  در این دوره صنعت نساجی،صنعت قند وصنعت سیمان ۴/۷۷ درصد از اعتبارات هزینه شده فصل صنایع ومعادن راجذب کرده بودند بطور عمده در شهرها وحومه آنها احداث شدند که نیاز این کارخانه ها به نیروی کار به مهاجرت روستائیان انجامید.

تنها موردی که مختص به روستاها بود فعالیت عمران دهات واراضی بایر نام داشت.

در این برنامه ۵/۴ درصد از سهم بخش کشاورزی برای عمران ۶۵۰۰۰ ده (که بیش از ۷۰% جمعیت کشور را در خود جای داده بود) هزینه گردید.

۱-۴-۳ برنامه عمرانی سوم(۱۳۴۶-۱۳۴۲):

در این برنامه چرخش الگوی توسعه اقتصادی از محوریت بخش کشاورزی به مبنا قرار گرفتن صنعت را شاهد هستیم.

طی این برنامه شاهد افزایش بیکاری هستیم و در کل سیاست های تعیین شده نتیجه عکس داد(باری یر، ۱۳۶۳) کشاورزی و آبیاری ۱/۲۳ درصد از اعتبارات را به خود اختصاص داد.

از این مقدار ۸/۴۵ درصد مربوط به آبیاری و ۲/۵۴ درصد در جهت اجرای اصلاحات ارضی مصرف شد.

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

انجام اصلاحات ارضی در طول این برنامه که موجب مهاجرت هزاران روستایی به شهرها وتشدید رشد بخش خصوصی شد از یک سو نیروی کار ارزان برای فعالیت های اقتصادی در شهرها،اعم ازصنعت، ساختمان وخدمات را فراهم ساخت و از سوی دیگر بازارهای روستایی را به روی کالاهای وارداتی گشود.

در بخش صنعت هم اولویت این برنامه ورود واستقرار صنایع ساختمانی وکالاهای سرمایه ای وواسطه ای قرار داشت که برایند آنها جلب وجذب مهاجران روستایی بیشتر برای انبوه سازی وفعالیت های ساختمانی وگسترش فیزیکی شهری وتوسعه شهرنشینی بود.

در این برنامه عمران روستایی جزیی از بخش کشاورزی در نظر گرفته شد ولی جایگاه خاص ومعینی برای آن منظور نشده بود در مجموع در مورد عمران

وتوسعه روستایی هدف مشخص وجامعی دنبال نمی شد.اگرسهم اعتبارات عمران روستایی(۷۳/۴ میلیارد ریال) را با سهم اعتبارات عمران شهری(۲/۷ میلیارد ریال) را با هم مقایسه کنیم درمی یابیم که عمران شهری اولویت بیشتری داشته است.

سرمایه گذاری عمرانی برای هر فرد روستایی ۷۶ ریال بود که این مبلغ ۴۰/۱ سرمایه ای است که برای هر فرد شهری از طرف دولت سرمایه گذاری شده بود.این توزیع نابرابر به روشنی شکاف عمیق موجود بین شهر و روستا را نشان می دهد. این امر مشوق مهاجرت میلیون ها روستایی به شهرهامی شد بطوری که روند  افزایش مهاجرت از سال ۱۳۴۵ به بعد شتاب گرفت. پایان نامه دات کام

د:برنامه عمرانی چهارم(۱۳۵۱-۱۳۴۷):

فصل کشاورزی ودامپروری از کل درصدهای پرداختی برنامه ۱/۸ درصد را کسب کرد.لذا سرمایه گذاری کافی برای توسعه بخش کشاورزی انجام نگرفت تا بدینوسیله وضع درآمد کشاورزان هم اندکی بهبود یابد زیرا اولین ومهمترین عامل موثر در مهاجرت روستائیان به شهرها کم درآمدی وسختی معاش آنان

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

بود عمران شهری و ساختمان ومسکن دو فصلی بود که روی هم رفته تاثیر مستقیم و به سزایی در افزایش روند مهاجرت روستایی داشتند.چرا که ساختمان سازی که به نیروی کار ساده وبدون تخصص نیاز داشت کارگران خود را از میان مهاجران روستایی در شهرها جذب می کرد.

در این برنامه تاکید زیادی بر صنعتی شدن گردیده بود.ولذا دولت به ایجاد صنایع سنگین مانند کارخانه ماشین سازی تبریز واراک وذوب آهن اصفهان در نزدیکی شهرهای تبریز، اراک و اصفهان مبادرت نمود. یکی از شروط لازم برای تولید آن کارخانه ها تامین نیروی انسانی مورد نیاز بود لذا تحقق این امر مستلزم تشدید حرکت انتقالی جمعیت از روستا به شهر بود.

طی این برنامه فصل مجزایی با ۹/۸ میلیارد ریال بعنوان « نوسازی ده ها » در نظر گرفته شد.عمران روستایی در برنامه عمرانی چهارم از اهداف وسیاستهای نسبتا مشخص تری برخوردار بود ولی درآن به صورت بلندپروازانه ای برجنبه های رفاهی عمران روستایی تاکید شده بود و در نهایت در این برنامه عمران وتوسعه روستایی محدود به بعد فیزیکی عمران ده ها ومنحصر به ایجاد بعضی از تاسیسات شد.

 

۱-۴-۵ برنامه عمرانی پنجم(۱۳۵۶-۱۳۵۲):

فصل کشاورزی و منابع طبیعی ۶/۶ درصد از  کل اعتبارات برنامه را به خود اختصاص دادند که این میزان بودجه با توجه به جمعیت شاغل در بخش کشاورزی بسیاراندک بود. درمجموع می توان گفت که مقدار قابل توجهی از اعتبارات عمرانی این برنامه صرف اموری شد که افزایش روند جابجایی جمعیت از روستاها به شهرها را در پی داشت وسالهای دهه ۱۳۵۰دوره مهاجرت های شدید روستایی به شمار می آید زیرا دراین دوره از یک سو شاهد افزایش چشم گیر درامد کشوراز محل «فروش نفت» وسرازیر شدن درآمدهای اضافی به بخش های مختلف شهری هستیم که نتیجه آن احداث کارخانه های

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

جدید وافزایش سهم اشتغال در بخش خدمات بود. از سوی دیگر با تشدید عملکرد عوامل جاذبه شهری در اثر ساخت وسازها وفعالیت های عمرانی در شهرهای بزرگ وقوت یافتن عوامل دافعه روستا به دلیل افزایش فشارهای جمعیتی مهاجرت های مذکور سرعت زیادی داشت.هر دو مورد فوق باعث روانه شدن سیل نیروی کار روستایی به شهرها بود.

سهم بودجه عمران ونوسازی روستاها از کل بودجه عمرانی ۸/۱ درصد بود.

در این برنامه تجهیز نیروی انسانی لازم ومواد مصالح مورد نیاز برای ایجاد راههای روستایی وگسترش شبکه انتقال نیرو به روستاها بسیار مشکل بود.

در سال ۱۳۵۵ صرفه جوئی در مصرف اعتبارات عمرانی آغاز شد ومحروم کردن روستاها آسانتر از همه جا بود.

لذا اغلب طرح های پیش بینی شده به اجرا در نیامد (مرتضوی تبریزی۱۳۸۳)

لذا ذکر این ضرب المثل در اینجا خالی از لطف نیست فقرا آخرین افرادی هستند که استخدام می شوند واولین افرادی هستند که اخراج می شوند( چمبرز ، ۱۹۹۷ )

با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ همراه با تغییر نگرش کلی در سطح کشور برخورد با روستا ومسایل مربوط به ان دچار دگرگونی شد و با توجه به اهداف وماهیت انقلاب جهت گیری قانون اساسی برای رشد واعتلای جامعه انسانی تجدید سازمان وجهت گیری کل نظام در ابعاد مختلف اجتماعی ،فرهنگی ، وعدالت اجتماعی سازمان ها ونهادهای دولتی مختلفی تشکیل شدند که یکی از نهادهای تشکیل شده  جهاد سازندگی بود(رکن الدین افتخاری،۱۳۷۰)

جهاد سازندگی بعنوان اصی ترین ارگان عهده دار وظایف دولت در توسعه روستاها ،سرمایه گذاری نسبتا قابل توجهی در زمینه های آموزشی،بهداشتی،کشاورزی وبطور کلی در زمینه ارائه خدمات زیربنایی انجام داده است. یکی از اهداف این گونه فعالیت ها کاهش نرخ مهاجرت

روستائیان به شهرها می باشد. لذا در این تحقیق میزان دستیابی با این هدف مورد سنجش قرار خواهد گرفت.

در سال ۱۳۷۹ جهاد سازندگی ووزارت کشاورزی ادغام شدند و وزارتخانه جدید جهاد کشاورزی شکل گرفت.ازآنجا که هم اکنون نیز فعالیت های جهاد کشاورزی مرتبط با محیط های روستایی است و شهرک صنعتی کوثر که توسط اداره عمران جهادسازندگی شکل گرفته توسط اداره جهاد کشاورزی اداره می شود لذا از لفظ جهادکشاورزی بجای جهاد سازندگی در عنوان تحقیق استفاده گردید. پایان نامه دات کام

۱-۵ اهمیت موضوع:

اهمیت بررسی این موضوع از دو جهت قابل تامل وتوجه است.

۱)توجه زیادی که پس از انقلاب اسلامی به عمران روستاها داده شده است.

۲)مساله مهاجرت روستایی

 توسعه اقتصادی تاریخی

-۱۵-۲ سابقه تحقیق در خصوص فعالیت های عمرانی ومهاجرت:

در غنا،ترکیه،مکزیک،پرو وتایلند راه سازی باعث افزایش مهاجرت شده است.(Griffin,1980)

احساس محرومیت نسبی نقش مهمی در تصمیم به مهاجرت بازی می  کند (Stark ,1991). دهات کوچک بعلت عدم تنوع مشاغل فقدان مجالهای

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

کافی شغلی عدم دسترسی به امکانات وتاسیسات وتسهیلات و به دست فراموشی سپردن در طرح های عمرانی،درفرایند مهاجرت مستعدتر خواهند بود(حمصی وآیت الهی،۱۳۵۷)

در لهستان با ایجاد شبکه راهها در مناطق مختلف رفت وآمدهای روزانه یا هفتگی از مناطق روستایی به محل کار شهری را تشویق نمودند این گونه رفت وآمدها (ازمحل اقامت به محل کار)به فرآیند تنوع گرایی شغلی بدون تغییر محل اقامت کمک کرد(فرنکل،۱۹۸۳)

 ۲-۱۵-۳  زمین ومهاجرت

مطالعاتی که عوامل اقتصادی جذب در شهر وهم عوامل اقتصادی رانش در روستا را مورد تاکید قرار می دهند بیکاری وکم کاری ودرآمد کم نداشتن زمین یا زمین کافی را از عوامل دافعه روستایی وموثر در مهاجرت روستایی می دانند(Dejong & Gordener,1981)

در کشورهای ونزوئلا،کنیا،سری لانکا پس از اصلاحات ارضی فقط از شدت برون کوچی کاسته شده است ولی حجم مهاجرت پس از اصلاحات ارضی نیز زیاد بوده است.(Findley 1978)

اصلاحات ارضی در الجزایر طی ۳ مرحله به اجرا درآمد مرحله سوم اصلاحات ارضی در بلند مدت به اجرا درآمد وهدف این برنامه نظم بخشیدن به فضای

 بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

روستایی، ارزشمند کردن زمین های بایر وکویری مقابله با فرسایش خاک وارتقا سطح دامپروری توسعه فضای طبیعی روستا ودر نهایت دستیبای به الگوی هزار دهکده سوسیالیستی وجلوگیری از مهاجرت های روستائیان وکشاورزان بود(گزیده مسایل اقتصادی-اجتماعی،۱۳۶۲)

بررسی مهاجرت های روستای در الجزایر نشان می دهد که از اغاز اصلاحات ارضی تا سال ۱۹۷۸مهاجرت های روستایی ثابت مانده وتغییری نکرده است (Benachenhou 1979)

وسیع ترین قشر مهاجرین روستایی را روستائیان بی زمین تشکیل می دهند کشاورزان هم که زمین کافی در اختیار ندارند به مهاجرت اقدام می کنند(اعتماد،۱۳۶۳)

میزان مهاجرت در میان روستائیان بی زمین بیش از سایر روستائیان است (حمصی وآیت الهی،۱۳۵۷) پایان نامه دات کام

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت”

بررسی تأثیر فعالیت های عمرانی ، اقتصادی جهاد کشاورزی شهر کرج بر روند مهاجرت

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 205

قیمت : تومان11,500