فروشگاه

توضیحات

نقش گردشگری در توسعه پایدار

چکیده

در دنیای امروز مسافرت و سیاحت از بزرگترین منابع تجارتی بین المللی و از نظراقتصادی بسیار مهم و پر ارزش شده است. بر اساس پیش بینی سازمان جهانی توریسم، در چند سال آینده صنعت گردشگری از لحاظ درآمد، در رأس صنایع موجود در دنیا قرار خواهد داشت و بزرگترین بخش تجارت بین الملل را به خود اختصاص خواهد داد. این پژوهش که به روش کتابخانه ای انجام شده است، در نظر دارد نقش صنعت توریسم را بر توسعه کشور اعم از توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی و سیاسی، توسعه فرهنگی ، توسعه محیط زیست و بطور خلاصه در توسعه پایدار بررسی نماید. یافته های پژوهش نشان داد بین توریسم و توسعه اقتصادی رابطه متقابل وجود دارد و گردشگری در مراحل اولیه توسعه مؤثرترین آثار اقتصادی را در یک کشور جهان سوم دارد و با پشت سر گذاشتن مراحل صنعتی، از اهمیت این تأثیرات کاسته می شود. همچنین گسترش جهانگردی در صورت تعیین اهداف و سیاست های جهانگردی و رفع مشکلات دیپلماتیک در سطح منطقه ای و جهانی، بهبود وضعیت نگهداری و بهره برداری از ابنیه تاریخی، زیباسازی و ایمن سازی شهرها منجر به گسترش ارتباطات اجتماعی و توسعه اجتماعی سیاسی می گردد و در صورت مدیریت صحیح به لحاظ فرهنگی منجر به بسط و توسعه روابط فرهنگی میان کشورهای مختلف دنیا و آگاهی مردم نسبت به ارزشهای فرهنگی و حفظ الگوهای فرهنگی موسیقی، لباس، رقص، نمایش، هنرها، صنایع دستی، سبک معماری و … خواهد شد. از سوی دیگر توسعه جهانگردی می تواند هم اثرات مثبت و هم اثرات منفی در محیط زیست ایجاد کند. اما توسعه و مدیریت جهانگردی به طوری که با محیط سازگار باشد و به آن آسیب نزند، عاملی مهم در بدست آوردن توسعه پایدار است.

کلیدواژه ها: جهانگردی (توریسم)، توسعه، توسعه پایدار

 

  ۳۶صفحه فونت ۱۴ فایل ورد منابع  دارد قیمت: ۶۰۰۰۰تومان

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

 

 

 

سفر و جهانگردی یکی از اموری است که اخیراً مورد توجه بسیار قرار گرفته و توجه به آن روز به روز بیشتر می شود. در دنیای امروز مسافرت و سیاحت از بزرگترین منابع تجارتی بین المللی گشته و از نظراقتصادی بسیار مهم و پر ارزش شده است. جهانگردی به عنوان یک صنعت دارای مزایایی است که توسعه آن در یک کشور مستعد، به نفع افزایش ظرفیت کار و درآمد ملی و هم به صورت ارز خارجی و هم به صورت سرعت گردش پول قابل توجه است[۱۴، ص ۲۹].

جهانگردی برای کشورهای دارای آثار فرهنگی، تاریخی، و باستانی موتور رشد اقتصادی می باشد و نقش ارزنده ای در مبادلات فرهنگی جوامع بشری دارد[۴، ص ۱۰۲].  به همین دلیل جهانگردی یک عامل مهم برای پیشرفت و تکامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورها محسوب می شود. انگیزه مسافرت هرچه باشد در مجموع موجب بروز فرهنگ ها شده و عقاید و نظرات جدید به وجود می آورد و در اثر این برخوردها تغییرات مطلوبی در آداب و رسوم، کردار و رفتار اجتماعی حاصل می گردد. بنابراین به عنوان یک امر اجتماعی با امور و مسائل مختلف جامعه ارتباط دارد. هرقدر فرهنگ جامعه در سطوح بالاتری باشد، به دنبال آن ظهور و توسعه جهانگردی در سطح وسیع تری انجام می گیرد [۳، ص۱۲].

ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی خود، از دیرباز مورد توجه سیاحان بوده است. کثرت کتب، مقالات و سفرنامه های مربوط به ایران مؤید این مطلب است. اما در ایران جهانگردی به عنوان صنعت گردشگری، صنعتی نوپاست [۱۸، ص ۲۵۳].

در سال ۲۰۱۰ در جهان ۹۳۵ میلیون نفر به گردشگردی پرداخته اند و ۱۲۴۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده و درآمد آن حدود ۵۱۴ میلیارد دلار بوده است و در ایران این آمار حدود ۳/۱ میلیون نفر با درآمد ارزی معادل ۹۶۷میلیون دلار بوده است و صنعت گردشگری ۸٫۱ درصد از کل مشاغل جهان را به خود اختصاص داده و ۲۳۵ میلیارد و اکنون ۷۵۸ هزار نفر به واسطه این صنعت مشغول به کار هستند. طبق اطلاعات سازمان جهانی گردشگری ۱/۴ درصد رشد برای این روند پیش بینی گردیده است. با وجود اینکه ایران به لحاظ آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری جزو ده کشور اول دنیا محسوب می گردد اما در سال ۲۰۰۹ سهم ایران ۳۳ میلیارد دلارو از نظر جذب گردشگر و کسب درآمد رتبه آخر کشورها را در سازمان جهانی جهانگردی کسب نموده است.

هرچند طی سالهای گذشته سعی شده ضعف ها و نارسایی های موجود در صنعت گردشگری در ایران کاهش یابد ولیکن مشکلاتی مانند عدم وجود زیرساختهای کافی و مناسب خصوصاً در صنعت حمل و نقل، پایین بودن کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران، شرایط نامناسب آثار تاریخی از نظر مرمت و بازسازی، ضعف سیستم اطلاع رسانی به گردشگران خارجی و آموزش ندیدن نیروی انسانی شاغل در این بخش از مشکلاتی است که باید به آنها توجه ویژه شود. در این پژوهش سعی گردیده تا نقش صنعت توریسم را بر توسعه کشور اعم از توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی و سیاسی، توسعه فرهنگی ، توسعه محیط زیست و بطور خلاصه در توسعه پایدار بررسی گردد.

۱-    جهانگردی یا توریسم………

بلافاصله بعد از پرداخت موفق میتوانید فایل کامل این پروژه را با سرعت و امنیت دانلود کنید

قیمت اختصاصی و استثنایی این پروژه در پایان نامه دات کام : تنها , ۶۰۰۰ تومان

 

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “نقش گردشگری در توسعه پایدار”