فروشگاه

توضیحات

تولید کائوچوی طبیعی

۱-   کائوچوی طبیعی ( NR )

بسیاری از درختها ، درختچها و حتی بوته ها هستند که شیره یی شبیه به

شیر تولید می کنند که لاتکس نامیده می شود .لاتکس شامل یک محلول

کلوئیدی کائوچوی پخش شده در یک واسطه ی مایع می باشد ،

مکانیزم سنتز طبیعی ( biosyntesis  ) کائوچو به طور زیادی درک شده  است .

کائوچو از اسید mevalonic  ناشی می شود که در طی یک سری از واکنش ها

به ایزوپنتنیل پیرو فسفات تبدیل می شود .

درختان تولید کننده ی لاتکس ، که بیش از صدها نوع آن شناخته شده است متعلق به

گونه های مختلف هستند واغلب در آب و هوای گرمسیری پیدا می شوند .

گونه ها ی اصلی این درختان عبارتند از : افور بیاسه ، ( فرفیون ) ، موراسه ،

( از خانواده ی توت ) ، اپیوم ، آسکله پیاس ، سایر گونه هایی که در مراجع بحث شده است .

البته از تمام گیاهان تولید کننده ی کائوچو به منظور هدف های صنعتی برداشت

 نمی شود زیرا بازدهی بار آنها خیلی کم و غیره اقتصادی ست . در شیره ی

این گیاهان مقدار یا درصد کائو چو ( هیدرو کربور پلی ایزوپرن ) بیش از حد کم است

و یا کائوچوی آنها شامل مقدار زیادی ناخالص های رزینی می باشد .

۵۴صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

 

 

تولید کائوچوی طبیعی
تولید کائوچوی طبیعی

 

در اوایل نهالستان و گونه های اقتصادی که استفاده می شدند عبارت بودند از :فیکوس ( ficuselastica ) فون تومی یا ( funtumia  ) ، کاستیلا( de    Castilloa )

مانی هوت (  manihot      plants ) ، اما درخت  هوآی برزیلی بزودی جایگزین آنها شد

، چون هوآ ی دارای باردهی بیشتری نسبت به درخت های قبلی بود . بنابراین ،امروزه در نهالستان های جدید گونه ی هوشآی بزریلی کشت می شود .

هوآدرختی ست با حداکثر ۲۰ متر ارتفاع و یک  ریشه ی اصلی و

عمیق . اولین محصولاتش را فقط وقتی می توان انتظار داشت که حداقل ۶ سال از عمر درخت گذشته باشد . اخیراٌ گوایول نیز به منظور تولید کائوچوکشت انبوه می شود .

در نهالستان های جدید ، روش ارحج ازدیاد این گونه ، روش های گوناگون گیاهی (برخلاف کاشتن  دانه ) می باشد .

آن گروه از گیاهانی که از ترویج و ازدیاد گیاهی  و به صورت  انفرادی  ایجاد  شده اند  به گونه های کلونی (clone  )‌ ترجیح داده می شوند .

تولید کائوچوی طبیعی

درروش های چدید پیوند زدن ،قلمه ی جوانی ازگیاه را همراه با یک ساقه به

درخت تنومندی که ریشه هایش در برابر بیماریها مقاوم است ،ساقه یی با پوست مقاوم در برابر شیره گیری  و سایبانی (

تولید کائوچوی طبیعی

شاخه یی ) که قوی و کاملاٌ گسترده باشد  ، پیوند می زنند . با ازدیاد به روش

دانه گاشتن ، نژادهای پیوندی جدیدی درمزارع مدرن برای افزایش بازدهی از حدود ۵۰۰ کیلوگرم درهکتار تا حداقل ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار است که افرایش آن تا بیش از ۲۰۰۰ کیلوگرم در هکتار قابل انتظار است بعلاوه ، آخرین

روش بهبود محصول ، تحریک جریان لاتکس به وسیله ی مواد شیمیایی گوناگون مانند ۲- آمینو -۳-۵-۶ تری کلروپی کولینیک اسید ، یا ۲- کلرو اتیل فسفر یک اسید می‌باشد . بعد ازعملیات ، این مواد شیمیایی به پوست درخت نفوذ می کنند واتیلن درگیا ه تولید می شود .

تولید کنندگان

از زمان ها دور ،مالزی بزرگترین تولید کننده ی کائوچوی طبیعی بوده است . این کشور در سال ۱۹۸۵ ،با تولید ۴۱/۱ میلیون تن ۹/۳۴  درصد از کل سهم  تولید کائوچوی طبیعی جهان را داشته است . در سال ۱۹۷۰سهم جهانی تولید مالزی ۴۱ درصد بوده است . در سال۱۹۷۹ ، حدود ۴۰ کشتزار برزگ ۵۵

درصد از کل محصول کائوچوی طبیعی مالزی را تولید می کردند اما درسال ۱۹۸۳ بدلیل تمایل به کشت محصولات پرسودی تری مثل روغن نخل و کاکائو ،

این سهم به ۴۱ درصد کاهش یا فت انتظار می رود که کاهش مساحت زیرکشت برای

تولید کائوچوی طبیعی

تولید کائو چوی طبیعی در مالزی ادامه یابد و این درحالی ست که

کل تولید مالزی بخاطر بهره وری بیشتر از نهالستانها  افزایش خواهد یافت اکنون اندونزی با ۵/۲میلیون هکتار مساحت زیر کشت سطح بیشتری رابرای

تولید کائو چوی طبیعی در مقایسه با مالزی که حدود ۲ میلیون هکتار زیر کشت دارد ، در دست دارد . اما بخاطر تولید کمتر ، اندونزی با تولید یک میلیون تن

کائو چوی طبیعی یا ۲۵ درصد سهم تولید جهانی ، در مکان دوم قرار دارد پس

از اندونزی ،تایلند با ۵/۱ میلیون هکتار سطح زیر کشت  و حدود ۶/۰ میلیون

تن تولید کائوچوی طبیعی ریال ۱۵ درصد ازسهم تولید جهانی را به خود اختصاص داده است . علاوه بر این ،در سال ۱۹۸۳ کشورهای هند و چین با تولید ۱۷/۰ میلیون تن (۳/۴ درصد سهم تولید جهانی )( در چین ،تولید برای مصارف داخلی است )،

سریلانکا با ۱۴/۰ میلیون تن ( ۴/۳ درصد ) ، تعدادی ازکشورهای آسیایی ، آفریقایی و امریکایی واقع  در عرض جغراقیایی ۱۰درجه ، در کنار خط  استوا ،

نیز تولید کننده های کائوچوی طبیعی‌هستند . در سال ۱۹۸۵ تولید کل کائو چو ی طبیعی به ۰۴۴/۴ میلیون تن رسیده است.

لاتکس در لوله های باریک موجود در تنه ی درخت جریان دارد . این لوله ها می توانند درسراسر درخت زنده یافت شوند و از پوست درخت به بیرون تراوش کنند . در درخت  هوآ، این  لوله های باریک به صورت سلول های پیوسته ی

عمودی به شکل غلاف های متحد المرکز با تنه ی درخت ، قرار گرفته اند . اهمیت این لوله ها اینست که نزدیک کامبیوم (ساختمان سلول زنده ) با ضخامت حدود ۳-۲ میلی متر یافت می شوند و قطر هر لوله حدود  می باشد .

تولید کائوچوی طبیعی

اگرلوله ها توسط یک برش در پوست درخت بریده شوند ، لاتکس در طول برش خیلی آهسته جریان پیدا می کند  و بعد از ۲تا۵ ساعت ، در نتیجه ی تبخیر

منعقد می‌شود . لوله ها را برای جلوگیری از جریان یافتن بیش از حد شیرابه مسدود می کنند .

به این ترتیب ،لوله ها مجدداٌ از لاتکس تازه پر می شود که می توانند آن را بعد از چند روز توسط ایجاد شکافهای جدید شیرابه گیری نمایند .

غالباٌ روش به کار رفته برای شیره گیری روش نیمه مارپیچ می با شد . عمل شیرابه گیری هر چند روز یکبارانجام می شود (  روش   ) . با استفاده

از اسکنه و اخیراٌ  نیز چاقو ها  ویژه ی  شیرابه  گیری ، حدود  از کامبیوم برش داده می شود . شیرابه گیرهای ماهر قادرند که برش های مارپیچی کامل دور تا دور تنه ی درخت ایجاد کنند . این شیرابه گیری خیلی مشکل است که روش  نامیده می شود.این  کد  برش مارپیچ کامل را به مدت هر چهار روز یکبار نشان می دهد .

جداکردن کائوچوی طبیعی از لاتکس

بیشترین مقدار شیرابه تهیه شده  برای تهیه ی کائوچوی طبیعی جامد مصرف می شود ، اما نیاز نیست  که برای این منظور لاتکس  را  تبعیظ کنند . کائوچوی طبیعی جامد…………………………

 

 

 

………………………

 

تولید کائوچوی طبیعی

ازون درکائوچوی طبیعی و اغلب کائوچوهای مصنوعی نفوذ می کند و باعث تخریب

سریع آنها  می شود . برای انجام این آزمون نمونه ی لاستیکی کشیده شده در معرض جریان هوای ازون دار قرار می گیرد .

مقاومت  ازونی یک  آمیزه به وسیله ی  تشکیل ترک – که تابعی ازکرنش نمونه است – تعیین می شود درکرنش یا افزایش طول ناچیز یا کمتر از یک مقدار مشخص وتأثیر

(به عنوان  مثال  ۲۰ درصد ) هیچ ترکی مشاهده نمی شود ( در روشهای آزمایشگاهیی ؛ معمولاٌ این آزمون در دو حالت  ثابت ( استاتیک ) وتحت کشش پریود یک (دینامیک ) انجام می شود ) .

تشکیل تر ک به وسیله نور :هنکامی که آمیزه های پخت شده ی با رنگ روشن وسفید

  { دارای پرکننده های سفید } بدون استفاده ازنیروی کششی وکشش ، درمعرض شرایط جوی ونور خورشید قرار می گیرند ترک های ریزی درجهت های تصادفی روی سطح آنها تشکیل می شود .

به این سطح ها پوست فیلی گفته می شود . هنگامی که این آمیزه ها به مدت طولانی

درمعرض هوا و نور خورشید قرار می گیرند ، یک پوسته سخت وغیر الاستیکی روی آنها ایجاد می شود که این پوسته  ی سخت   وغیر الاستیکی روی آنها ایجاد می شود که این پوسته وقتی درآب قرار

گرفت برخی مواد آمیزه از سطح آن خارج شده وفقط فیلر درآن باقی بماند یک

روش کارپذیرفته شده برای اندازه گیری این پدیده که سرمازدگی (frosting ) نامیده می شود هنوز دردسترس نیست …………………..

 

 

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “تولید کائوچوی طبیعی”

تولید کائوچوی طبیعی

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1322

قیمت : تومان9,900