فروشگاه

توضیحات

طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا

یکی از راه های تأمین نیاز روز افزون به پروتئین . تولید آبزیان ، از جمله آبزیان پروتئینی است برای مثال :

در نواحی که از شرایط محیطی و آب مناسب برخوردار است می‌توان اقدام به پرورش ماهیان سردابی

از جمله ماهی قزل آلا نمود . این ماهی که گوشت آن طعم بسیار مطلوبی دارد می‌تواند به خوبی یکی از منابع پروتئین حیوانی جمعیت کشور ما ( به خصوص در مناطق روستایی ) باشد .

با توجه به دوره به نسبت طولانی پرورش ماهی قزل الا که در اکثرر مناطق کشور حدود ۹ تا ۱۰ ماه

می‌باشد باید از طولانی بودن این دوره بیشترین برسانیم . استفاده ۱ برای ایجاد شرایط مناسب جهت رشد ماهی ببریم تا وزن آنها را به  ، بالاترین ، حدممکن ، برسانیم .

ماهی قزل آلا پرورشی برای رشد بیشتر و رسیدن به بالاترین . وزن در

انتهای دوره پرورش ، نیاز به شرایط و زمینه های مساعد کننده معینی دارد این نکته را از یاد نبریم که

با توجه به اینکه منابع ، آبی مناسب برای پرورش ماهی قزل آلا محدود می‌باشد ، باید از منابع موجو

د بیشترین استفاده را ببریم یعنی در هر خردعه پرورش قزل آلا بیشتر از میزان ممکن ماهی را تولید کنیم تا بتوانیم به ستود اقتصادی مناسب دست یابیم . و آب وارد شده به خردعه نیز بیشترین استفاده و بهره گیری به عمل آید .

۵۷صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

 

طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا
طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا

 

فهرست

 

۱-   مقدمه

۲-   کلیات

۳-   پرورش ماهی قزل آلا

۴-   روش های پرورش ماهی قزل آلا

۵-   عوامل مؤثر در رشد ماهی قزل آلا

۱-۳- عوامل محیطی مؤثر در رشد ماهی قزل آلا

۲-۳- عوامل تغذیه ای مؤثر در رشد ماهی قزل‌آلا

۳-۳- عوامل داخلی مؤثر در رشد ماهی قزل آلا

۵-روش تخمین توده زنده ماهی در استخر

۶-   تعیین شاخص رشد (ضریب رشد)

۷-   میزان رشد مناسب ماهی قزل آلا در هر مرحله از پرورش

۸-   تعداد دفعات غذادهی و زمان غذادهی

۹-   تعیین ضریب تبدیل غذایی

۱۰-           روش محاسبه مقدار غذای مورد نیاز ماهی در مراحل مختلف پرورش

۱۱-           تجزیه غذا برای بچه ماهی ، پیش پرواری و پرواری قزل آلا

۱-۱۰- غذا آغازی

۲-۱۰- غذا رشد

۳-۱۰- غذا پرواری

۱۲-           تناسب بین اندازه غذا و اندازه (سایز) ماهی

۱-۱۱-غذای خشک

۲-۱۱- غذای تر

۳-۱۱- غذای مرطوب

۱۳-           استفاده از غذای تر و مرطوب در کنار غذای کنسانتره

۱۴-           نکات ضروری و قابل توجه در رابطه با غذادهی و تغذیه قزل آلا

منابع

 

 

کلیات

استفاده بهینه از منابع آبی خرد در جهت تولید ماهی با عنایت به بخشهای جمعیتی و محدودیت منابع آبی

و خاکی کشور بر کسی پوشیده نسیت تولید پروتئین سفید و ایجاد امکان بالقوه به شرایط بالفعل در زمینه

تشکیلات و پرورش آبزیان با توجه به تازگی بحث در نقاط غیر ساحلی کشور و عدم آشنایی مردم در این

زمینه تولیدی و در عین حال سود آور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است . لذا در این راستا و با توجه

به شرایط مساعد منطقه ( استان کردستان ) و وجود ۵۵۴ حلقه چاه و ۱۱۴۶ دهنی ، چشمه و قنات و رودخانه های مهم شهرستان همانند قزل اوزن ، تلوار ، قمچقای ، اوزن دره .

اداره شیلات جهاد کشاورزی شهرستان بیچار فعالیت خود را در سال ۱۳۷۷ شروع و اقدام به شناسایی مناطق مستعد پرورش ماهی نمود و بعد از گذشت سه سال پرمبزهایی مهمی‌ همچون مجتمع پرورشی ماهی قزل آلا در روستای قمچقای با ظرفیت تولید ۱۷۰ تن در سال دو فرعه پرورش ماهی گرم آبی

در روستای اصلوات آباد با ظرفیت تولید با ظرفیت تولید ۸ تن در سال به بهره برداری رسیده است و این مقدار تولید فقط ۲۰% ظرفیت کل منطقه را شامل می‌شود با توجه به مطالب فوق امید آن است ظرفیت های خالی منطقه که از جمله مهمترین آن سد خانگی روستای گلبلاغ با مساحت ۱۷۶ هکتار و ذخیره ۸ میلیون متر مکعب آب گام مهمی‌ در جهت بهره وری تولید و اشتغال زایی منظقه برداریم .

۱- پرورش ماهی قزل آلا :

ماهی قزل آلا از خانواده آزاد ماهیان و جزو ماهیان سرد آبی می‌باشد این ماهی

جهت رشد و نمو نیاز به آب سرد و شفاف و مملو از اکسیژن دارد ماهی قزل آلا در زیستگاه طبیعی خود که اغلب رودخانه های سرد و زلال چشمه ها ، قنوات ، نهرها و دریاچه های آب شیرین می‌باشد ( حشرات کرم ها حصرون ها و سخت پوستان و … ) می‌باشد در استخرهای حاضر در کشور ما گونه ای که پرورش می‌یابد قزل آلای رنگین کمان است .

۲- روش های پرورش ماهی قزل آلا :

۱) پرورش ماهی قزل آلا به روش متراکم در استخرهای بتنی : در این روش می‌توان با استفاده از آب چشمه ها ، قنوات و رودخانه هایی که گل آلودگی ندارند و دمای آب آنها ۱۲ تا ۲۰ درجه  سانتی گراد است اقدام به پرورش قزل آلا نمود . در این روش به ازای هر ۷ متر در ثانیه آب ورودی به استخر می‌توان یک تن ماهی درهر دوره پرورشی ۵ تا ۷ ماهه تولید نمود .

۲) پرورش متراکم ماهی در قفس : در این روش در دریاچه ها ، آبگیرها ، و سد های ، دارای آب مناسب و دائمی‌ هستند با استقرار قفسهای شناور  می‌توان اقدام به پرورش ماهی نمود .

۳- پرورش ماهی قزل آلا با استفاده از آب کشاورزی : این روش که به روش دو منظور مشهور است با احداث استخرهای بتنی در مقابل چاه های عمیق و غیر عمیق ، چشمه های و نهرها و کنال هی کشاورزش و با شرفع فصل کشاورزش دمره پرورشی آغاز می‌شود و نتیجیتاً از آب کشاورزی استفاده بهینه و مضاعف به عمل می‌آید .

۴-پرورش ماهی قزل آلا در استخرهای ذخیره کشاورزی : ماهیدار کردن استخرهای ذخیره و پرورش ماهی در این استخرها همزمان با فصل کشاورزی انجام می‌پذیرد .

۲- نقش غذا در پرورش ماهی قزل آلا :

برای دست یابی به هدف تولید اقتصادی ماهی قزل آلا ، به کار بردن غذای مناسب و

حاوی اجزای مورد نیاز این ماهی ، اهمیت بسیار بالایی دارد . جیره غذایی که برای ماهی قزل آلادر نظر می‌گیریم (غذا آماده ؛ ساخت کارخانجات تولید غذا ) باید از نظر نوع و مقدار ترکیبات تشکیل دهنده آن یعنی ؛ پروتئین ، چربی ، مواد قندی (کربوهیدرات) و مواد معدنی (مینرالها) از ویژگیهای متناسب با نیازهای این ماهی برخوردار باشد .

یکی از مهمترین این ترکیبات ، پروتئین ( نوع و مقدار ) غذاست که از نظر قدرت مقاومت در برابر متلاشی شدن در آب و به هنگام پاشیدن آن به داخل آب استخر ، باید به گونه ای باشد که ماهی فرصت بلعیدن آن را داشته باشد و پیش از دریافت آن توسط ماهی ، متلاشی نشود .

با توجه به اینکه بعد از کیفیت و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب ، غذا از مهمترین عوامل

موفقیت در امر پرورش ماهی قزل آلاست ، می‌توانیم به اهیمت و نقش غذا متناسب بودن آن از نظر نوع و مقدار در هر مرحله از رشد و پرورش پی ببریم زیرا در صورت استفاده از غذا یا جیره غذایی مناسب ، علاوه بر تأمین نیاز بدنی آنها ، باعث بهبود وضعیت عمومی‌ و سلامتی ماهیها ، کاهش تلفات در طول دوره پرورش ، سریعتر شدن رشد آنها ، تولید ماهی با متوسط وزنی بالاتر و در نهایت ، دست یابی به مقدار کل تولید بالاتر در هر استخر یا در سطح کل مزرعه خواهد شد .

بر عکس ، چنانچه از غذای حاوی ترکیب غذایی نامناسب استفاده کنیم به نحوی که نیازها تغذیه ای ماهی قزل آلا را تأمین نکند ، برای مثال حاوی مقدار کافی پروتئین و بویژه انواعی خاص از پروتئین ( که باید حاوی اسیدهای آمینه معین مورد نیاز این ماهی در هر دوره از رشد باشند ) یا مقدار کافی از ویتامینهای مورد نیاز این ماهی و یا غذا ، مطلوب و مورد علاقه ماهی نباشد یا فاسد باشد ، همه اینها در نهایت نتایج منفی و نامطلوب همچون عدم مصرف غذا توسط ماهیهای پرورشی ، کاهش میزان مقاومت ماهی در برابر بیماریها و عوامل ناخواسته محیطی از قبیل تغییر اسیدیته  آب ، دمای آب و کاهش میزان رشد ماهیها و در حالتهای شدید ، وقوع تلفات در ماهیها و سرانجام ، کاهش میزان تولید سالانه مزرعه و کاهش میزان سودهی و درآمد سالانه مزرعه را به دنبال خواهد داشت .

۳– عوامل موثر در رشد ماهی قزل الا :

–    عوامل محیطی : شامل شرایط نوری ، تراکم ماهیها ، دمای آب ، مقدار اکسیژن و مقدار گازکربنیک محلول در آب .

عوامل تغذیه ای : شامل کمیت و کیفی……………………..

 

        · در هنگام پاشیدن غذا ، توجه داشته باشید که چنانچه غذا توسط ماهیها

گرفته نمی‌شود و به ته آب فرو می‌رود ، علت آن (وجود مشکل در ماهیها یا مسئله دار بودن غذا و سایر دلایل ) مشخص شود .

        · خوراک را حتماً پیش از غذادهی الک کنید .

    · چنانچه بعد از انجام غذادهی به ماهیها با حرکات غیر طبیعی مثلاً حرکات

چرخشی و پس از آن ، مرگ ماهیها رو به رو شدید ، عمل غذادهی را متوقف کنید و با کارشناسان شیلات موضع را در میان بگذارید و مسئله را تا زمان یافتن عامل مشکل زا پی گیری نمایید .

        · کمترین وزن جهت رهاسازی یک گرم می‌ باشد .

    · غذادهی باید در یک نقطه استخر شروع شود و در همان نقطه خاتمه یابد

تا غذادهی در همه سطح استخر انجام شده باشد . غذادهی به ماهیها باید با اشتهایشان هماهنگ باشد .

    · برای جلوگیری از سوء تغذیه ، به همراه غذای کنسانتره ، دست کم هفته ای یک روز ، بچه ماهی ها با غذای تر به همراه ویتامین و اسیدهای آمینه ضروری تغذیه شوند .

طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا

    · درمحلهایی که امکان تهیه کیلکا باشد ، روزانه ۱۵-۲۰ درصد غذای کنسانتره

، ماهی کیلکا ، همراه مکملهای ویتامینی داده شود .

        · ۲-۳ روز قبل از برداشت ماهیهای استخر ، غذادهی به آنها قطع شود .

        · صید ماهیها به منظور زیست سنجی ، با توری چشمه ریز انجام شود .

        · میزان تعویض آب ، روزانه ۱۰-۱۵ درصد باشد .

        · اندازه گیری فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب ، هر ۱۵روز یک بار انجام شود .

    · در مرحله آماده سازی ، استخر با آهک به مقدار ۵/۰ – ۱ تن در هر ۱۰۰۰۰ متر مربع استخر ، ضد عفونی شود .

    · در روز نخست ، غذادهی انجام نشود و پس از آن ، تغذیه با مقدار کم آغاز شود و پس از ۱-۲ روز ، تغذیه ماهیها با بیشترین مقدار مورد نیاز انجام شود .

    · در صورت انجام عمل رهاسازی و سازگاری به نحو دقیق ،ماهیها باید از روز بعد ، شروع به تغذیه کنند و ظرف ۱-۲ روز اشتهای آنها به

حداکثر برسد ………..……

 

 

بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا”

طرح توجیهی پرورش ماهی ماهی قزل آلا

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1371

قیمت : تومان26,000