فروشگاه

توضیحات

تحقیق پیاز

پیاز یکی از سبزیهای مهم و مشهور دنیا است . این سبزی در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . پیاز گیاه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا مربوط به

ناحیه ای بین فلسطین و هندوستان و یا منطقه شرق مدیترانه می باشد .

بعضی ایران را موطن اصلی پیاز می دانند ،  از زمانهای بسیار قدیم پیاز کشت می شده است

و مردم به خصوصیات این سبزی پی برده اند .

 تاریخچه استفاده از آن به عنوان غذا به زمانی می رسد که تاریخ نوشته شده است .

کشور مصر به خاطر کاشت نوعی پیاز مشهور بوده است . کشت آن در

این کشور با ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد و در اهرام مصر پیاز کشف گردیده است .

در نوشته رومیان و یونانیان مطالبی در مورد پیاز به چشم می خورد ، و نیز در کتاب مقدس مسیحیان از  آن نام برده شده است . در قرآن کریم نیز به نام (بصل)‌ از آن صحبت به میان آمده .

 پیاز یکی از موادی بود که قوم بنی اسرائیل در موقع مهاجرت از مصر در بیابانهای عربستان خواهان آن بودند .

 

۳۵ صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد 

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

فهرست مطالب :

 

 

تاریخچه ……………………………………………………….. ۱

مشخصات گیاه شناسی  ……………………………………………..  ۲

گل    ………………………………………………………….. ۲

ساقه    ………………………………………………………… ۲

ریشه    ………………………………………………………… ۳

تاثیر طول مدت روشنایی ……………………………………..……. ۴

طبقه بندی پیازها   ……………………………………………….. ۵

طبقه بندی بر اساس رنگ    ………………………………………… ۷

طبقه بندی بر اساس شکل    …………………………………………. ۷

نوع خاک و ساختمان خاک   ………………………………………… ۷

اسیدیته خاک    ………………………………………………….. ۸

کود    …………………………………………………………. ۱۰

تکثیر و کاشت ……………………………………………………  ۱۱

کشت مستقیم بذر در محل اصلی ……………………………………… ۱۳

کشت مخلوط …………………………………………………….  ۱۴

جدول نتیجه آزمایشهای تمپسن وسمیت ……………………………….. ۱۶

وجین وسله شکنی ………………………………………………… ۱۷

آبیاری ………………………………………………………… ۱۸

تنک کردن ……………………………………………………… ۱۸

مبارزه با علفهای هرز  مزارع پیاز ………………………………….. ۱۹

جدول مبارزه شیمیایی با علف های هرز در مزارع پیاز…………………… ۲۰

تحقیق پیاز

خوابانیدن برگ پیاز  ……………………………………………..  ۲۱

خشک کردن …………………………………………………….. ۲۳

انبار کردن پیاز در زمستان ………………………………………… ۲۴

اهمیت غذایی …………………………………………………….  ۲۶

آفات …………………………………………………………..  ۲۷

زیست شناسی ……………………………………………………. ۲۸

کنترل شیمیایی ………………………………………………….. ۲۸

کنترل بیولوژیک ………………………………………………… ۲۹

طرز خسارت …………………………………………………….  ۲۹

بیماریهای پیاز …………………………………………………..  ۳۰

نشانه های بیماری ……………………………………………….. ۳۱

عامل بیماری …………………………………………………….  ۳۱

چرخه بیماری …………………………………………………… ۳۲

مبارزه شیمیایی ………………………………………………….  ۳۳

منابع …………………………………………………………..  ۳۴

            مشخصات گیاه شناسی

            نام علمی پیاز Allium cepa  است و از خانواده سوسنیها   Liliacea  است .

پیاز با وجود اینکه دو یا چند ساله است در سبزی کاری به طور محصول یک ساله کاشته می شود . جنس Allium cepa  دارای گونه های زیادی است ،‌ که اغلب تولید غده پیاز کرده ،‌ ولی

گونه های وحشی در این جنس یافت می شود ،‌ که به جای تولید بذر ،‌ تولید پیازچه های کوچک در خوشه گل می کند ،‌ که برای تکثیر از آن استفاده می شود .

 

            گل 

گل پیاز دارای سه پرچم و یک تخمدان ۶ برچه ای می باشد  . ساقه گل دهنده همانند توپ به نظر می رسد .

 

            ساقه

            پیاز دارای ساقه پهن  نازک ،‌ مدور ،‌  سفید رنگ و زیر زمینی است .

که از قسمت زیرین آن ریشه ها خارج می گردند . و نیز از قسمتهای فوقانی آن برگهای ضخیم تر ،‌ متورم و فلس مانند ،‌ که سفید یا قرمز رنگ بوده و کلروفیل خود را از دست داده اند و از مواد غذایی ذخیره شده اند خارج می گردد .

 

تحقیق پیاز

 

 

 

   ریشه

  ریشه پیاز نسبتا ضخیم و گوشتی و ساده است از قسمتهای تحتانی ساقه زیر زمینی خارج می شود .

طول این ریشه ها نسبتا کوتاه و انتشار آن در داخل خاک در ۱۰ یا ۲۰ سانتیمتر قسمت فوقانی خاک مزرعه می باشد .

            در وسط صفحه ساقه زیرزمینی نقطه رویش پیاز که نقش جوانه انتهایی ساقه هوایی را بازی می کند قرار دارد

و در این ……………………..

 

تحقیق پیاز

……….

 

 

            وجین و سله شکنی

            به طوری که می دانیم ریشه پیاز سطحی و کوتاه است ،‌

بنابراین سله شکنی و وجین نباید عمیق باشد عمل سله شکنی و وجین باید یکی دو هفته پس از کاشت بذر پیاز انجام گیرد تا علف هرزبه نهال پیاز غلبه نکند . تعداد دفعات سله شکنی باید نسبتا زیاد باشد یعنی بعد از هر دفعه آبیاری باید این عمل طوری انجام شود که به ریشه گیاه لطمه ای نزند .

 

            آبیاری

            پیاز به آب فراوان نیاز دارد ،‌ و در اراضی شنی که سطح فوقانی خاک خیلی زود خشک می شود باید کاملا مراقب بود که همیشه در اطراف ریشه پیاز رطوبت کافی موجود باشد . در نقاط شمالی ایران پیاز را می توان به صورت دیم کشت کرد .

پیازهایی که از کشت آبی به دست می آیند وزن بیشتری نسبت به محصولات دیم در انباراز دست می دهند . آب بیش از حد باعث دیررس شدن و زردی برگها می شود ،‌ از طرف دیگر کم آبی باعث کاهش عملکرد می شود . به طور معمول مزرعه پیاز را هر ۵ الی ۷ روز یکبار آبیاری کرده ،‌ و میزان آب مصرفی با توجه به منطقه کشت ،‌ زمان کشت ،‌ روش تولید و نوع خاک متغیر می باشد . وبه طور کلی و معمول به طرق شیاری و یا غرقابی آبیاری می کنند .

 

            تنک کردن

            به طور کلی تنک کردن در کاشت پیاز چندان مفید نیست چه در اثر «کشیدن »‌ یعنی کندن نهالهای زائد ،‌ ریشه سایر بوته ها که باید در جای خود باقی بمانند تکان خورده و نهال پیاز ضعیف می شود . ولی معهذا برای به دست آوردن پیاز درشت درسال اول کاشت

بذربا تمام مراقبتهای لازم تراکم بذر  درواحد سطح زیادتر از حد لازم می شود و باید مزرعه را تنک کرد . در این صورت نهالهای زائد را به نحوی که فاصله بین بوته های باقی مانده ۸ تا ۲۵ سانتیمتر (نسبت به نوع پیا……………

 

بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “تحقیق پیاز”