فروشگاه

توضیحات

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

هیدروپونیک در عمل به معنی کاشت گیاهان در آب و محلول غذایی بدون استفاده

از خاک می باشد. کشت هیدروپونیک این امکان را به کشاورز می دهد که در زمان

کوتاهتر با زحمت کمتر محصولی با راندمان بیشتر را کشت نماید.علم هیدروپونیک

ثابت کرده است که برای رشد گیاهان به خاک احتیاجی

نیست اما به عناصری که در خاک موجود است( مواد معدنی، موادآلی) احتیاج است

. هر گیاهی را می توان به صورت هیدروپونیک کشت کرد ولی بعضی

از آنها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند. کشت هیدروپونیک برای میوه هایی

با محصولات مقاوم از قبیل گوجه – خیار – فلفل – گیاهان برگی مثل کاهو – سبزی

و گیاهانی که رشد سریعی دارند ایده آل است.

۸۵صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد بهمراه عکس

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای
کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

 

فهرست مطالب

مقدمه ………………………………………………………………………………………………………..………. ۱

مزایای کشت هیدروپونیک…………………………………………………………………………………….. ۲

انواع کشت هیدروپونیک ………………………………………………………………………………………. ۴

سیستمهای هیدروپونیکی خالص ( کلارک و فیلم غذایی ) …………………………………………. ۶

سیستمهای هیدروپونیکی خالص ( سیستم ایستا ) ……………………………………………………. ۶

ظروف کشت هیدروپونیکی……………………………………………………………………………………. ۷

سیستمهای کشت هیدروپونیکی …………………………………………………………………………….. ۸

خصوصیات ریشه گیاهان در کشت هیدروپونیکی ………………………………………………….. ۱۱

چهار روش برای کشت هیدروپونیکی …………………………………………………………………… ۱۲

احتیاجات گیاه ……………………………………………………………………………………………………. ۱۴

تغییر دادن PH ………………………………………………………………………………………………….. 15

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

دما …………………………………………………………………………………………………………………… ۱۷

نور ………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۷

نشانه های کمبود نور ………………………………………………………………………………………… ۱۷

طیف نور مورد استفاده در هر مرحله ………………………………………………………………….. ۱۹

نور مورد نیاز گیاهان مختلف……………………………………………………………………………….. ۲۰

نور مصنوعی ( قرار دادن لامپ ) ………………………………………………………………………… ۲۱

آموزش پرورش خیار گلخانه ای ( درختی ) ………………………………………………………….. ۲۱

انواع گلخانه ………………………………………………………………………………………………………. ۲۱

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

نکات لازم جهت ساخت گلخانه …………………………………………………………………………….. ۲۲

خاک مناسب برای خیار درختی …………………………………………………………………………… ۲۳

سایر بستر ها برای کشت خیار درختی ………………………………………………………………… ۲۴

مشخصات بوتانیکی خیار ……………………………………………………………………………………. ۲۵

مشخصات بذر خیار گلخانه ای…………………………………………………………………………….. ۲۵

مراحل مختلف کشت خیار درختی ………………………………………………………………………… ۲۷

فواصل کاشت ……………………………………………………………………………………………………. ۲۸

پوشش خاک ……………………………………………………………………………………………………… ۲۸

اقدامات لازم برای کشت خیار در گلخانه ……………………………………………………………… ۳۰

انتخاب بذر در کشت گلخانه ای …………………………………………………………………………… ۳۰

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

نحوه کشت ……………………………………………………………………………………………………….. ۳۱

انتقال نشاء به زمین اصلی ………………………………………………………………………………….. ۳۱

تراکم بوته ها …………………………………………………………………………………………………….. ۳۲

آبیاری ……………………………………………………………………………………………………………… ۳۲

هرس ……………………………………………………………………………………………………………….. ۳۳

برداشت محصول……………………………………………………………………………………………….. ۳۴

پایین کشی بوته ها …………………………………………………………………………………………….. ۳۴

طرح تولید محصولات خارج از فصل در گلخانه …………………………………………………….. ۳۸

منابع ومرجع

 

مزایای کشت هیدروپونیک :

۱- در جاییکه خاک مناسب ندارد یا خاک دچار بعضی بیماریها است قابل استفاده است.

۲- شخم، آبیاری، مبارزه با آفات خاک، مبارزه با علف های هرز را ندارد و بقیه عملیات های زراعی نیز ساده تر است.

۳- برای مناطقی که زمین گران قیمت است برای بدست آوردن بیشترین محصول با تراکم بالا کاربرد دارد.

۴- در این طرح آلودگی خاک و…………..ر، دما، رطوبت و ترکیب هوا بسیار ساده تر است.

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

۶- در مناطقی که آب شور دارد کاربرد دارد حتی اگر نمکهای محلول در آب به مقدارppm 500 با شد

می توان با یک شستشوی محیط آن را بکار برد .

۷-  به دلیل نبود خاک و علف هرز عملیات های کشاورزی ساده تر است

۸-  با حذف خاک آفات موجود …………

 

……………….

 

به طور کلی کشت بدون خاک از دو سیستم پیروی می کند :

۱- سیستم باز : محلول غذایی مجدد استفاده نشده مثل کشت در پشم سنگ

و کشت کیسه ای و کشت در سنگریزه

۲- سیستم بسته …………

 

انواع کشت های هیدروپونیک

روش کشت گیاهان بدون خاک از سالها قبل در فلسطین اشغالی استفاده می شده است .

در این منطقه به دلیل کمبود آب و خاک این روش جایگزین مناسبی برای زراعت روشهای متداول است .

در زیر انواعی از کشت های هیدروپونیک توضیح داده می شوند :

کشت آبی یا مایع

کشت در سنگریزه

کشت در هوا……………

………….

مشخصات بوتانیکی خیار:

خیار گیاهی است از گیاهان گلدار، از رده دولپه ای ها، از گیاهان یکساله جالیزی،

از خانواده کدوئیان(Cucurbithacae) و از جنس Cucurbita با نام

علمی(Cucumis sativus). ریشه ان نسبتاً سطحی است و برای کاشت آن باید خاک سطح الارض کاملاً آماده و غنی از مواد غذایی باشد. ریشه آن

یکساله و گاهی هم دائمی است. ساقه آن علفی و به رنگ سبز روشن،

آبدار و دارای پوست نازک و کرکهای ریزی است که از ساقه منشعب می شوند. طول بوته خیار با توجه به هرسی که انجام می شود ممکن است به

بیش از ۶ m برسد که نگهداری بوته ها در گلخانه بوسیله پیچاندن آن به دور نخهای

ضخیم و همچنین پیچیده شدن پیچکها به دور نخها که نگهداری بوته ها را محکم

می نماید امکانپذیر است. در واریته های معمولی برگها نسبتاً کوچک در

واریته های بکرزا یا پارتنوکارپیک برگها بزرگتر، پنجه ای شکل و به رنگ سبز

روشن بوده و بریدگی های کم عمق، برگ را به پنج قسمت یا Lobe که

غالباً به شکل مثلث هستند، تقسیم می کند. دمبرگ آن بلند، آبدار، قطور، و رگبرگها مشخص و روشنتر از خود برگ هستند. میوه خیار از لحاظ گیاهشناسی

شفت بشمار میرود یعنی میوه ای است گوشتی که برون بر آن نازک، میانبر آن گوشتی و خوراکی و درون بر آن غشائی و سخت است.

رشد رویشی ریشه این گیاه در مقایسه با اندامهای هوایی آن بسیار ضعیفتر

میباشد ولی در محل یقه و حتی قسمتهایی از ساقه که با خاک تماس

حاصل مینمایند ریشه های نابجا تولید می کند، همچنین ریشه ها

بیشتر در قسمتهای قابل تهویه سطح خاک رشد کرده و انتشار می یابند

که در این رابطه ضرورت تهیه یک بستر تقریباً سبک از نظر بافت خاک و قابل تهویه معلوم می گردد.

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

محل پیدایش میوه روی ساقه دو حالت دارد:

۱٫     خیارهایی که روی ساقه اصلی و در زاویه برگها تولید می شوند.

خیارهایی که روی ساقه فرعی تولید می شوند که دراینصورت ساقه های جانبی به هرس منظم احتیاج دارند.

مشخصات بذر خیار گلخانه ای :

برای پرورش خیار در گلخانه صرفاً باید از بذور پارتنوکارپیک استفاده کرد

و از کاشت بذور معمولی در گلخانه اجتناب کرد. لازم به ذکر می باشد که پارتنوکارپیکی

عبارت است از تشکیل و رشد میوه بدون تلقیح تخمکها. این پدیده به نحوی

گسترده در سبزیجات خانواده کدوئیان بخصوص خیار بروز میکند.

در واریته های معمولی گلهای نر و ماده جدا از هم بوده و گلهای نر زودتر از گلهای

ماده ظاهر می گردند. ولی در عوض واریته های پارتنوکارپیک گل نر وجود

نداشته و گلهای ماده بدون عمل گرده افشانی و لقاح تولید میوه میکند.

در این نوع خیار نیازی به گرده افشانی نیست و میوه بصورت پارتنوکارپیک

تشکیل می شود، لذا چنانچه حشراتی از بیرون گلخانه گرده گل بوته دیگر

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

خیارهای هوایی را به روی گل ماده بوته خیار داخل گلخانه بنشانند

خیار تولیدی از کیفیت ظاهری پائین تر برخوردار خواهد بود.

در بعضی از واریته های خیار داربستی طول میوه ممکن تا ۵۰ cm برسد

که با توجه به ذائقه و بازارپسندی مصرف کنندگان ایرانی هم اکنون واریت

ه

هایی کشت می گردد که طول میوه آنها حداکثر به ۳۰ cm برسد.

میوه این نوع خیار دارای پوستی خوراکی، بدون تخم و بدون ایجاد نفخ میباشد.

بذر خیار گلخانه ای معمولاً با روشهای علمی و بسیار پرهزینه ژنتیکی تولید می شود

و به همین دلیل قیمت آن بسیار گران بوده و بصورت عددی بفروش می رسد. این

بذرها در هوای آزاد بخوبی نمی تواند بخوبی گلخانه میوه تولید کند زیرا

ر اثر تلقیح با گرده سایر ارقام، تولیدی یکنواخت نداشته و میوه آن از شکل اصلی خود خارج شده و بدفرم و بدشکل می شود.

خیار پارتنوکارپیک دارای ارقام متعددی است که بسیاری از آنها فاقد شکل

و رنگ و اندازه مورد پسند بازار ایران است. بنابراین از بین واریته های  متعددی که به بازار عرضه می شوند باید انواعی را که برای کاشت …………….

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای”

کشت هیدروپونیک و خیار گلخانه ای

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1439

قیمت : تومان18,000