فروشگاه

توضیحات

ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا

رودخانه ها جریان طبیعی آب های سطحی هستند که دربستر معین به صورت فصلی یا دائمی جریان می یابند.

رودخانه ها محدوده وسیعی از آبراهه های کم عرض و با شیب تند کوهستانی تا بستر های کم شیب و عریض جاری در دشت ها را شامل می شوند. اگر چه رودخانه ها در توسعه شهری و تمدن بشری نقش مؤثری ایفا کرده اند اما با ملاحظه جریان توفنده سیلاب که حتی می تواند اتومبیل ها،خانه ها و درختانی که در مسیر

جریان سیلاب قرار دارند رابا خود ببرند به خطرناک بودن زندگی در کنار آن ها پی می بریم . از طرف دیگر

رسوبات حمل شده توسط سیلاب پس از ته نشین شدن باعث حاصلخیزی زمین های حاشیه رودخانه می شود. و بخش عمده تولید غذایی دنیا را فراهم می کند.

طبق آمار تهیه شده توسط سازمان ملل متحد درمیان بلا یای طبیعی، سیل و طوفان بیشترین تلفات و

خسارات را به جوامع بشری وارد آورده است به گونه ای که این امر در کشور ما نیز صادق است و در اغلب سال های گذشته حدود ۷۰% اعتبارات سالانه طرح کاهش اثرات مخاطرات طبیعی و ستاد حوادث غیر مترقبه صرف

جبران ناشی از سیل شده است. رشد ۲۵۰ درصدی خسارات ناشی از سیل کشور در پنج دهه گذشته

مؤید این مدعاست که روند طبیعی و خسارات ناشی از سیل  مرتباً افزایش می یابد. اما متأسفانه موضوع سیل مدیریت و کاهش خسارات ناشی از آن در کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته است و فقط زمانی که سیلاب مخربی جاری می شود و فاجعه ای بوجود

می آید توجه مسئولین به آن جلب می گردد. اگرچه بررسی طرح های مهار سیلاب که به صورت پراکنده

در سطح کشور اجرا شده اند نشان می دهد که یک راه حل مشخص و مطمئن برای کلیه مناطق سیل گیر وجود ندارد اما بدیهی است که پدیده سیل علی رغم همه پیچیدگی هایش قابل بررسی و مطالعه بوده

و می توان در جهت مهار و کاهش خسارات آن و حتی
بهره برداری اقتصادی ازسیل راه حل های مناسبی را جستجو کرد. بی شک مهم ترین علت وقوع

سیل در رودخانه ها بارش درحوضه آبخیز مناطق سیل گرفته و بالا دست آن ها می باشد. بنابراین به منظور مقابله با خطر سیلاب علل سیل خیزی حوضه رودخانه ده بالا با تأکید بر مطالعه فاکتورهای اساسی نظیر ویژگی

ها و شرایط ژئومورفولوژی،هیدرولوژی،زمین شناسی،آب و هوا و
فیزیو گرافی که هر کدام نقش عمده ای در ایجاد خطرسیلاب دارند مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت پیشنهاداتی در این زمینه در مورد جلوگیری از خطرات سیل ارائه می شود.

 ۱۳۰صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴منابع و جدول و نمودار دارد

 

پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا
ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا

 

اهمیت موضوع:

با توجه به تأثیرات هیدرولوژی در ژئومورفولوژی و تغیرات پیکر زمین توسط جریان آب و ایجاد جریان رواناب و همچنین تأثیر شکل حوضه، جنس حوضه از نظر زمین شناسی، شیب حوضه و….  تحقیق در این مورد اهمیت پیدا
می کند. زیرا می توان با مطالعه دقیق و زیر بنایی و برنامه ریزی مدون از خسارت های وارده به

زمین های زراعی ،زمین هاو تأسیسات واقع در سواحل رودخانه ها و مسیل ها توسط آب های جاری و سیلاب پیشگیری کرد.و با توجه به اینکه حوضه رودخانه ده بالادر منطقه کوهستانی واقع شده و رواناب هلی حاصل از ریزش طولانی مدت باران و ذوب برف باعث بوجود آمدن سیل در این منطقه شده است

باید تدابیری برای یشگیری از این بلایای طبیعی اندیشید. بنابراین این تحقیق با هدف شناسایی عوامل مؤثر در سیل خیزی و برآورد سیلاب در حوضه آبریز رودخانه ده بالا و امکان مهار و بهره برداری از آن هاانجام می شود.

انگیزه تحقیق:

– امروزه رشد جمعیت و نیاز انسان ها به آب، توسعه بهداشت،صنعت کشاورزی و….. رودخانه ها و حوضه های آبخیز را از اهمیت بیشتری برخوردار کرده است. ایجاد شهرها و شهرک هاو یا هر نوع تأسیساتی در حاشیه این حوضه ها باید کاملاً بر اساس مطالعات هیدرولوژیکی و ژئومورفولوژیکی باشدو در هر گونه

برنامه ریزی شهری و منطقه ای که انجام شود به حریم رودخانه نباید تجاوز شود و در بستر حوضه برای بهره برداری بیشتر، دقت کافی مبذول گردد. این خود باعث شد که روابط متقابل هیدرولوژی و ژئومورفولوژی و عملکرد اثرات متقابل آن ها که موجب بروز پدیده هایی می گردد انگیزه اینجانب را برای شناخت این روابط در حوضه ی ده بالا برانگیزدو علاقه مند شوم که تحقیقات خود را بر هیدرومورفولوژی رودخانه ده بالا متمرکز نمایم.

– با توجه به اینکه هر ساله سیلی در این حوضه رخ می دهد وکمبود مطالعاتی از این قبیل به عنوان نیاز اساسی محدوده مورد مطالعه وجودارد سیل خیزی حوضه رامورد بررسی قرار می دهیم.

 – کاهش سرعت و شدت جریان سیلاب ها با ارائه راه حل های مناسب

– مهار سیلاب ها به منظور امکان تأمین میزان زیادی از آب مورد نیاز کشاورزان

اهداف تحقیق:

اهداف تحقیق شامل هدف های نظری و هدف های علمی است.

هدف های نظری شامل شناخت روابط متقابل ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه ده بالا است که بر اساس آن می توان به طور نظری عوامل مؤثر برشکل زایی فرسایش و نحوه ایجاد سیلاب ها در حوضه مربوطه را شناسایی و مورد مطالعه قرا رداد.

اهداف علمی تحقیق، شامل کاربرد روابط و نظریه های موجود برای انجام کارهای مهار و مقابله با سیلاب و شناسایی عوامل مؤثردر سیل خیزی و برآورد سیلاب در حوضه آبریز رودخانه ده بالا می باشد.

 

سوالات تحقیق:

۱) آیا فعالیت های انسانی در قرن اخیر باعث افزایش سیل خیزی در سطح حوضه شده است؟

۲) آیا شرایط طبیعی حوضه موجبات بروز سیلاب ها را فراهم می آورد؟

 

فرضیات تحقیق:

۱) توسعه فعالیت های انسان در چند سال اخیر در زمینه بهره برداری زیاد از اراضی سطح حوضه ، سیل خیزی و فرسایش بیشتر سطح حوضه رادر برداشته است.

۲) شرایط طبیعی حوضه یکی از مهم ترین عواملی است که موجبات سیل را در منطقه فراهم می آورد.

قلمرو تحقیق:

حوضه آبخیز رودخانه ده بالا در ۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان تفت در استان یزد واقع شده است که ارتفاعات شیرکوه اطراف این حوضه را محصور
کرده است. گستره چهار گوش حوضه در مختصات جغرافیایی بین طول های شرقی ( ۵۴،۳،۵۴ ) تا (۵۴،۱۰ ) و عرض شمالی (۳۱،۳۳،۳۵ تا ۳۱،۳۹،۱۴)
قرار گرفته است . با توجه به اینکه این حوضه در منطقه کوهستانی استان واقع شده است از آب و هوای سرد کوهستانی برخوردار می باشداین حوضه

دارای مساحت ۶۵ کیلومتر مربع و محیطی معادل ۵/۳۵ کیلومتر می باشد.بالاترین نقطه ارتفاعی حوضه۴۰۰۰ متر و پایین ترین نقطه ارتفاعی ۲۰۰۰متر واقع در خروجی حوضه می باشد. حوضه آبخیز ده بالا به دلیل استقرار روستای ده بالا در مرکزآن به این نام معروف شده است. این حوضه ازیک طرف به شهرستان تفت و از طرف دیگر به شهرستان مهریز ارتباط دارد.

نقشه زیر موقعیت حوضه مورد مطالعه را در استان و شهرستان نشان می دهد.

ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا

روش تحقیق:

اولین راه دستیابی به اهداف تحقیق، جمع آوری اطلاعات و دریافت واقعیات است. در این زمینه دورنبرگ اظهار می دارد که جغرافیدانان با کسب اطلاعات درباره مسائل مورد بررسی، تحقیق خود را به دو صورت می توانند انجام دهند.

۱) روشی که مبتنی بر بررسی و استنتاج مدارک و اسناد است.

۲) روشی که مبتنی بر مشاهدات میدانی است.

که هر دو بخشی از صندوقچه ابزار جغرافیدانان محسوب می گردد.

در این پایان نامه کمابیش ازهمه روش های پژوهشی نام برده استفاده کرده ولی مقدار استفاده از هر روش با توجه به ویژگی های آن مبحث متفاوت می باشد. به طور کلی درمرحله اول نقشه های توپوگرافی منطقه و زمین شناسی منطقه به منظور تعین مرز حوضه و شناخت لیتولوژی منطقه تهیه شده است. و در مرحله دوم، روش این تحقیق بر مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و همچنین استفاده از داده های ماهواره ای و تکنیک های سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS)) مبتنی است. بنابراین کلیه اطلاعات موجود دررابطه با این حوضه جمع آوری شده و بعد از بررسی، مطالبی را که به موضوع مورد نظر مربوط
می شونداستخراج گردید. وجهت دسترسی به اطلاعات به مراکز مطالعاتی جهاد کشاورزی ، سازمان هوا شتاسی، سازمان زمین شناسی و سازمان آب منطقه ای مراجعه گردید. سپس در مرحله سوم به منظور تطبیق این یافته ها با شمای واقعی آن، حوضه مورد بازدید قرار گرفت و عکس هایی در رابطه با اطلاعات مورد تحقیق تهیه گردید و در نهایت تمامی اطلاعات بدست آمده و نتایج حاصل از آن به صورت نوشتار،نقشه و نمودار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتیجه گیری به عمل آمده است.

مشکلات و محدودیت های تحقیق:

هر تحقیقی در مسیر خود با پاره ای از مشکلات و موانع روبه رو خواهد شد. که گاهی این مشکلات و موانع جدی به حساب آمده و از کامل و دقیق بودن تحقیق می کاهد. وگاهی می توان این مشکلات را از سر راه برداشت.

در تحقیقات با دو دسته موانع روبه رو هستیم.

۱) مشکلات اداری و انسانی

۲) مشکلات طبیعی

مشکلات اداری و انسانی که در طولانی بودن کارهای اداری، دست نویس بودن و ناقص بودن بسیاری از آمارها و کمبود ایتگاه های هواشناسی که باعث

بروز مشکلاتی در نتیجه گیری شده است در منطقه دیده می شود.

مشکلات طبیعی نیز به کوهستانی بودن منطقه و عدم دسترسی به تمام نقاط حوضه برمی گردد.

به طور کلی در تدوین پایان نامه محدودیت هایی وجود داشت از جمله:

۱) عدم تجربه محقق در کار تحقیق

۲) عدم وجود راه های ارتباطی کافی و مناسب،عدم وجود وسیله نقلیه برای رفتن به قسمت های بالا دست حوضه وهمچنین نبود جاده آسفالته که این مسئله یک مانع عمده در مسیر انجام مطالعات میدانی می باشد.

۳) ناقص بودن آمار برخی از ایستگاه های هواشناسی

۴) نداشتن آمار بلند مدت هیدرومتری(۱۴ ساله)

 
فصل دوم
مبانی نظری

 

 

 

 

 

مقدمه:

به طور طبیعی هر قلمرو در ارتباط با موقعیت جغرافیاییاز یک طرف و عامل ارتفاع از طرف دیگر تحت تأثیر دینامیک بیرونی و در طول زمان از شرایط خاصی برخوردار شده است. این شرایط از محلی به محل دیگر تفوت های آشکاری دارند و محیط های گوناگون و غالباً متضادی رابوجود
آورده اند(محمودی،۱۳۷۸)

در بررسی های ناحیه ای ژئومورفولوژیکی هدف، تشریح توپوگرافی موجود و تفسیر چگونگی شکل یابی آنهاست. ناهمواری های سطح زمین ابعاد متفاوت از چندین سانتی متر تا چندین صد و حتی چندین هزر کیلومتر دارند. در چنین مطالعاتی تعیین ابعاد واحدهایی که باید مورد بحث قرار گیرد از یک طرف تابع وسعت ناحیه بوده و از طرف دیگر به فرصت مطالعه بستگی دارد. (جداری ……………………..

 

پیشینه تحقیق:

از آن جا که حوضه مورد مطالعه یکی از زیر حوضه های کویرسیاه کوه محسوب می شود مطالعاتی در مقیاس کلان و کلی توسط دفترآبخیزداری جهاد سازندگی و باکمک مهندسین مشاور صورت گرفته است.

– گزارش مطالعات هواشناسی،هیدرولوژی و پوشش گیاهی حوضه میانکوه که در سال ۱۳۷۳ توسط مهندسین مشاور عمران کویر صورت گرفته است.

– گزارش مطالعات سیل خیزی و کنترل سیل حوضه ده بالا که توسط مشاورین مهاب صورت گرفته است.

– طرح جامع مرتع و آبخیزداری حوضه ده بالا در مورد زمین شناسی و ژئومورفولوژی که توسط آقای حسن خاوریان ۱۳۷۹ به عنوان پایان نامه کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته است.

–  بررسی هیدرو ژئومورفولوژی حوضه فخر آباد تفت (که در شرق حوضه واقع شده ) که توسط آقای محمد رضا نوجوان به عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد مورد بررسی قرارگرفته است.

 

 مفاهیم:

هیدرولوژی:

برای علم هیدرولوژی تعاریف متعددی ارائه شده که هر یک نشان دهنده اهمیت این علم وارتباط آن با علوم دیگر است. بر اساس تعریفی که انجمن دولتی علوم و فن آوری برگزیده است هیدرولوژی علم مطالعه آب در کره زمین بوده و در مورد پیدایش، چرخش و توزیع آب در طبیعت، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب، واکنش های آب در محیط و ارتباط آن با موجودات زنده بحث می کند اما عملاً واژه هیدرولوژی شاخه ای از جغرافیای فیزیکی است که گردش آب در طبیعت را مورد بررسی قرار می دهد.(اصغری مقدم…………………..

 

اطلاعات مورد نیاز در علم هیدرولوژی 

مطالعات در محدوده علم هیدرولوژی مانند بسیاری از شاخه های جغرافیای طبیعی نیازمند دانش اطلاعاتی دقیق و بلند مدت از فرآیندها و عوامل مؤثر بر چرخه هیدرولوژی می باشد. که همین نیازمندی رابطه این علم را با علوم دیگر مشخص می کندکه به طور خلاصه عبارتند از :

۱- اطلاعات و آمارهای اقلیمی، که نیازمندی به این اطلاعات ارتباط مستحکم بین این علم و علم اقلیم شناسی را مشخص می کند.

۲- نفوذ آب درلایه های زیرزمینی که رابطه تنگاتنگی بین این علم و شاخه های مختلف علم زمین شناسی ،سنگ شناسی و تکتونیک ایجاد می کند.

۳-  بررسی کیفیت آب ها که ضمن ارتباط داشتن با عوامل زمین شناسی و اقلیمی نیازمندی این علم مهم را به فیزیک و شیمی مشخص می کند.

۴- مطالعات فیزیو گرافی حوضه ها رابطه این علم را به غیر از متأثر بودن از زمین شناسی،اقلیم شناسی و هم چنین ارتباط آن را با ریاضی و فیزیک بیش از پیش مشخص می کند.

۵- بهره برداری از منابع آبی اعم از سطحی و زیر زمینی غیر از وابستگی به علوم فوق  وابستگی این علم را به علوم انسانی مانند جمعیت شناسی،اقتصاد،علوم اجتماعی و در نهایت جغرافیای انسانی اعم از روستایی و یا شهری نشان می دهد .(اصغری )

ژئومورفولوژی:

 ژئومورفولوژی واژه ای است یونانی که مرکب از سه کلمه، شامل geo به معنی زمین ،morph به معنی شکل وفرم ، logy به معنی شناسایی می باشد.به طور کلی میتوان گفت که ژئومورفولوژی علم مطالعه پدیده های سطح زمین است اما باتوجه به قلمرو این علم وتنوع پدیده های سطح زمین باید گفت که ژئومورفولوژی علم مطالعه پدیده های طبیعی سطح زمین و بررسی وشناخت فرآیندها و عوامل مؤ ثر بر تشکیل آن ها در گذشته، حال و آینده است. (اصغری مقدم،)

هیدرو مورفولوژی:

هیدرومورفولوژی یکی از زیر مجموعه های جغرافیای طبیعی است که به مطالعه اشکالی که بویژه در نتیجه ی رواناب های حوضه ایجاد می شود می پردازد. در واقع نحوه عملکرد روان شدگی و دینامیک آن ها از ویژگی های سطح زمین و ناهمواری ها تبعیت می کند. نیاز هیدرومورفولوژی به دلیل مشاهدات دبی و بار رسو………………..

 

 

اهمیت ژئومورفولوژی حوضه های آبخیز:

آب یک فرایند ژئومورفولوژیکی است که به عنوان یک عامل مهم فرسایشی هم در تبخیر وهم در حمل وهم د رروسوب گذاری ایفای نقش
می کند ،از دیدگاه ژئومورفولوژیکی جزءفرایند های شکل سازی است که از آغاز شکل گیری و

فعالیت تا لحظه ای که به آرامش کامل برسد به ساخت و ساز اشکال ژئومورفولوژیکی مشغول است حوضه های آبخیز به عنوان یکی از مراکز اصلی فرسایش خاک در تشکیل پدیده های مورفو دینامیک اهعمیت دارند . رخدادهایی چون حرکت توده ای ، فرسایش قهقرایی ،حفر بستر رودخانه ،هوازدگی ،انحلال

وغیره از فرایندهای ژئومورفولوژیک در حال رخداد است که میتوان با برنامه ریزی مناسب و عملیات مختلف میزان آن را کاهش داد .

همچنین اشکالی از قبیل یخچال ها و رسوبات ناشی از تراس های رودخانه ای و پدیده های

کارست از مناظر جالب ژئومورفولوژیکی در حوضه هاست که میتواند موجب انگیزه در بین انسان ها برای فعالیت باشد به طوری که تراس های رودخانه ای و پدیده های کارست از مناظر جالب ژئومورفولوژیکی در حوضه هاست که می تواند موجب انگیزه در بین انسان  ها برای فعالیت باشد به طوری که تراس های رودخانه ای مکانی مناسب برای کشاورزی و زراعت است .(رجائی، )

علوم ذیر بط در مطالعات ژئومورفولوژی:

فرایندهای ژئومورفولوژی جزءتحولاتئ اساسی در حوضه های آبخیز محسوب شده و منجر

به اثر گذاری بر شکل ناهمواری ها ،آبراهه ها ،ویژگی های رسوب دهی و در نهایت زندگی انسان می شود . لذا در راستای شناخت فرایندهای ……………………..

 

 

مساحت حوضه:

سطحی است که توسط مرز حوضه (حصار کوهستانی )مشخص شده و مهم ترین عامل فیزیکی بوده که دبی های حداکثر، حداقل،متوسط سالانه و       هم چنین شکل هیدروگراف بدان بستگی دارد و معمولاً با حروف A مشخص می شود.

طول حوضه:

محیط حوضه به خط فرضی تقسیم آب گفته می شود که حوضه را از حوضه های مجاور مجزا می کندو معمولاً با حرف P مشخص می شود. برای مشخص کردن طول حوضه نمایه های زیادی به کار برده می شود که در تحلیل رواناب و سیل از آن ها استفاده می شود.

مرز حوضه:

خط فرضی است که محدوده حوضه را مشخص می کند و از به هم پیوستن خط الرأس هایی که حوضه را محدود کرده اند و بر روی نقشه های توپوگرافی رسم می شود.(اصغری مقدم،۱۳۸۷)

 

 شکل حوضه:

شکل حوضه یکی از خصوصیات فیزیکی حوضه است که نقش مهمی را درفرم هیدروگراف سیل دارد. در صورتیکه سایر …………………..

 

تراکم شبکه رودخانه ای(نسبت تراکم )(رابطه شماره۶)

تراکم زهکشی از تقسیم طول کل شبکه هیدروگرافی شامل رودخانه های فرعی و آبراهه ها به مساحت حوضه به دست میآید وبا دبی های حداکثر حوضه همبستگی مستقیمی دارد. معمولاً بر حسب کیلو متر مربع توصیف
می شود.

که هرچقر به یک نزدیکتر باشد نشان دهنده نفوذ پذیری خوب و یا مقاومت مناسب زمین وبا پوشش گیاهی مناسب و هر چقدر به پنج نزدیکتر و از پنج بیشتر باشد نشان دهنده نامناسب بودن بستر است .

 

نسبت انشعاب( رابطه شماره ۷)

یکی از راههای بررسی وضعیت شبکه آبراهه نسبت انشعاب است که عبارت از میانگین نسبت تعداد آبراهه های یک رده به تعداد رده بالاتر بوده و نحوه اتصال انشعاب در شبکه رودخانه بر حسب نوع می تواند به صورت شاخه درختی ،موازی و داربستی باشد . مشخص نمودن ضریب انشعاب به دلیل تاثیر گذاری که برهیدروگراف سیل دارد دارای اهمیت است .جدا از تاثیرات مناظر مورفومتری ،ضریب انشعاب یک روش عمده ی کنترل نقطه ی اوج رواناب هیدروگراف است .نسبت انشعاب به طریق زیر محاسبه می شود:

که در آن :

Br= نسبت انشعاب

N= تعداد آبراهه در هر رده

N= شماره آخرین رده آبراهه است .

در واقع نسبت انشعاب رودخانه از یک رده به رده ی دیگر عبارت است از نسبت تعداد رودخانه های یک رده مشخص به تعداد رده های بالاتر و اگر بخواهیم نسبت انشعاب را در یک حوضه به دست آوریم باید از نسبت انشعاب ……………………

 

هیدروگراف حوضه:

هیدروگراف عبارت است از نموداری که در آن رفتار حوضه در مقابل بارندگی تصویر می شود. لذا می توان از آن برای مجسم کردن وضعیت سیلاب هایی که در آینده اتفاق خواهد افتاد استفاده نمود و اصولاً با استفاده از دستگاه ثباتی که ارتفاع آب رودخانه را از مبدأ نشان می دهد بدست می آید و متعاقباً با به کار بردن منحنی سنج تبدیل به هیدروگراف دبی جریانی می گردد.به عبارت دیگر هیدروگراف یا آب نمود عبارت است………………

 

فصل سوم
زمینه شناسی منطقه
شرایط آب و هوا یی منطقه
خاک پوشش گیاهی منطقه

 

زمین شناسی عمومی منطقه:

مقدمه:

اشکال اولیه زمین بر اثر فرآیندهای درونی، فعالیت های زمین ساختی و فعالیت های آتشفشانی شکل گرفته است و ساختمان زمین شناسی که بلا فاصله در معرض هوازدگی و فرآیند های فرسایشی  قرار می گیرند اشکال ثانوی را در زمین ایجاد می کند.

وضع پیچیده ی ساختمان رسوبی کنونی ایران معرف این واقعیت است که بخش های مختلف آن در طول زمان،ویژگی های زمین شناسی متفاوتی را نسبت به هم پیدا کرده و از هم متمایز شده است.

بنابر این اگر چه در پرکامبرین،ایران ساختمان زمین شناسی ساده و تقریباً یکنواختی را داشته است ولی بعد ها در نتیجه عملکرد عوامل مختلف مانند شکستگی پی سنگ ایران،حرکات افقی و یا قائم قطعات حاصل از شکستگی پی سنگ،شکل قطعات و نحوه حرکت آن ها نسبت به هم،شکل گیری محیط های رسوبی یا شکل ابعاد و سن متفاوت و عملکرد نیروهایی که طی دوران های زمین شناسی در جهات متفاوت و با شدت های مختلف ایران را تحت تأثیر قرار داده اند.مناطقی با ساختمان و سرگذشت زمین شناسی متفاوتی را بوجود آورده اند.

از آن جایی که هدف تحقیق شناخت ویژگی های زمین شناسی و ژئومورفولوژی و ارتباط آن ها با منابع آب می باشد و همچنین تأثیری که روی کیفیت و مقدار آب در منطقه دارند. شناخت واحد های ساختمانی و نقش آن ها در زمین ساختار حوضه،مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.

زمین شناسی عمومی منطقه:

م.ح. نبوی در سال ۱۳۵۵ ایران را به ۱۷ واحد ساختمانی – رسوبی تقسیم کرده است. بر اساس این تقسیم بندی محدوده ی مورد مطالعه در زون ایران مرکزی قرار می گیرد.

ایران مرکزی یکی از واحد های اصلی و عمده ای است که به شکل مثلث در مرکز ایران قرار دارد.

ایران مرکزی یکی از واحدهای اصلی و عمده ای است که به شکل مثلث در مرکز ایران قرار دارد.و جزءبزرگترین و پیچیده ترین ……………

 

 

سازند گرانیت شیرکوه : ( gSh )

بخش عظیمی از حوضه ده بالا از گرانیت شیرکوهتشکیل شده است.و اکثر روستاهای منطقه برروری آن بنا شده است.

این سازند در قسمت جنوب حوضه گسترش بیشتری نسبت به جهات دیگر دارد. گرانیت شیرکوه از توده های ماگماتیستی دوره دوم (ژوراسیک )
می باشد و از بزگترین توده های با توده یی است که ۴۰کیلومتری متری جنوب غربی یزد قرار دارد. گستره ی پیوسته آن از نزدیک تنگ چنار تا کوهستان سنگستان(واقع در گردنه بیدا خوید) می باشدکه درازایی بیش از ۴۵ کیلومتر دارد پهن ترین ………………….

 

 رسو بات کواترنری (دوارن چهارم):

از تخریب ارتفاعات بالا دست حاصل و بلافاصله با کاهش شیب در پایه دامنه کوه ها به جا گذاشته شده است که فشردگی و به هم چسبیدگی آن ضعیف است.

به طور کلی این رسوبات از نفوذپذیری بسیار خوبی برخوردار می باشند و توجه به ضخامت مناسب آن ها محلی برای تجمع آب های زیر زمینی و تشکیل آبخوان ها می باشد. خاک این واحد رسوبی حاصل از تخریب گرانیت از ن……………

رفتار سنگ ها در مقابل هوازدگی و فرسایش:

سنگ ها متشکل از کانی ها می باشند.اما فرسایش یک سنگ ارتباط کاملاً مستقیمی با فرسایش یکایک کانی ها به طور مجزا ندارد رفتار سنگ ها در مقابل هوازدگی و فرسایش تابع عوامل متعددی است. که شامل موارد زیراز جمله ترکیب کانی شناسی دانه های اصلی و مواد سیمان کننده ، بافت و ساخت سنگ ، درجه انقطاع یا ناپیوستگی سنگ ، تحلخل ، نفوذ پذیری و قابلیت جذب آب ، تورم سنگ می باشد. زروسکی و نوویک ۱۹۷۱رده ………………..

 

منحنی آمبروترمیک:

برای مطالعه رابطه بین دما و بارندگی و در نتیجه تعیین زمان خشکی هوا از منحنی آمبروترمیک استفاده می­شود. منحنی آمبروترمیک عبارت است از ترسیم حرارت و بارندگی در مقابل زمان، روی یک دستگاه مختصات، به نحوی که محور عرض­ها حرارت و بارندگی ماهانه و محور طول­ها ماه­های سال باشد. در این روش ترسیم، مقیاس محور حرارت دو برابر مقیاس محور بارندگی است. این منحنی نشان دهنده زمان پرآبی و کم آبی سالانه منطقه است. به این صورت که در منحنی ماه ­هایی که بارندگی بالاتر از حرارت قرار دارد ماه­های مرطوب و در غیر این صورت ماه­های خشک محسوب می­شوند. بنیاد تئوریک این منحنی نظریه کوپن است و برای مناطقی که بارندگی آن­ها بیشتر زمستانه است مانند اکثر نقاط ایران رسم شده است.

تحلیل دیاگرام آمبروترمیک حوضه رودخانه ده­بالا:

با توجه به نمودار آمبروترمیک ایستگاه ده­بالا، این ایستگاه دارای ۶ ماه خشک می­باشد.
(مهر، آبان، خرداد، مرداد، تیر و شهریور) و سایر ماه ­ها که خارج از محدوده قرار دارند ماه­های مرطوب هستند. همان طور که دیاگرام آمبروترمیک نشان می­دهد، ملاحظه می­شود که در این ایستگاه ­ها نیز مانند اکثر نقاط ایران رژیم ……………….

 

فصل چهارم

هیدرولوژی

ژئومورفولوژی

سیل خیزی

 

فیزیوگرافی حوضه مورد مطالعه

مقدمه:

برای هر محقق دانش ژئومورفولوژی شناسایی اشکال ظاهری ناهمواری­ها و تشخیص آنها در مرحله نخست قرار دارد. در مرحله بعدی به توصیف دقیق این پدیده­ها از نظر شکل ظاهری، جنس سنگ، شیب زمین و منشا ایجاد آن­ها می­پردازد و نحوه پراکندگی و استقرار آن­ها را از نظر جغرافیایی در قالب واحدهای ژئومورفولوژی بررسی می­کند.

پس از تحقیقات،نتیجه­گیری کرده و برای درک و استفاده بهتر انسان از محیط خود، طرح­ها و رهنمودهایی را برای فعالیت­های مختلف ارائه می­دهد.

از آنجایی که فیزیوگرافی حوضه می­تواند به­طور مستقیم به رژیم هیدرولوژیک آب­ها و ازجمله میزان تولید آبی سالانه، حجم سیلاب­ها، شدت فرسایش خاک و میزان رسوب تولیدی اثر گذاشته و یا ضمن تاثیر غیرمستقیم بر آب و وهوا و وضعیت اکولوژی و پوشش گیاهی به میزان زیادی رژیم آبی حوضه آبخیز را تحت تاثیر …………………..

 

 

بلافاصله بعد از پرداخت آنلاین میتوانید با سرعت و امنیت فایل کامل این پروژه را دانلود کنید

 

 

 

 

 

 

نقد وبررسی

نقد بررسی یافت نشد...

اولین نفر باشید که نقد و بررسی ارسال میکنید... “ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا”

ژئومورفولوژی و هیدرولوژی در حوضه رودخانه ده بالا

0 نقد و بررسی
وضعیت کالا : موجود است.
شناسه محصول : 1832

قیمت : تومان132,000