توضیحات
در سالهای اخیر کنترل کیفیت و مدیریت کیفیت به صورت واژههای آشنا برای صنایع کشورمان درآمدهاند ولی هنوز در بسیاری از صنایع هر چه مدعی بهرهگیری از اصول این روش ادعا به عمل میآید ولی اقدامات عمیق ، علمی و گسترده بسیار فاصله دارد. در حالی که یکی از موثرترین اقدامات برای بهرهوری واقعی صنایع کشور و حفظ منافع مصرف کنندگان و دست یافتن به بازارهای صادراتی و در نهایت تامین منافع ملی ، به بهرهگیری از اصول علمی کنترل و مدیریت کیفیت وابسته است . در این مقاله به ۱۲ فاکتور اساسی در این زمینهها توجه شده است و نیازهای هر یک از این فاکتورها نیز به صورت عبارات کوتاه ، اما نشانگر طریق و شیوه موردنیاز بیان گردیدهاند
در مهندسی و تولید صنعتی، بخش کنترل کیفیت و مهندسی کیفیت به بخشی گفته میشود که به درست کردن روشهایی مشغول است تا کارخانه بتواند بوسیله آن روشها از مرغوبیت و مشتریپسند بودن کالاهای تولیدی خود مطمئن گردد. این روشها و سیستمها معمولاً با همکاری با دیگر رشتههای مهندسی و بازرگانی طراحی میشوند.
۸۶صفحه فایل ورد (Word) فونت ۱۴ منابع دارد قیمت تومان
پس از پرداخت آنلاین میتوانید فایل کامل این پروژه را دانلود کنید
فهرست مطالب
عنوان |
|
مقدمه |
|
واحد کنترل کیفیت |
|
تجهیزات و امکانات واحد کنترل کیفی |
|
امکانات اطاق اندازه گیری و آزمایشگاه کالبیراسیون |
|
مدیریت کیفیت و بهرهوری |
|
بهره وری |
|
انواع بهرهوری |
|
عوامل مؤثر در بهرهوری |
|
کیفیت |
|
مدیریت کیفیت جامع |
|
بالا بردن سطح کیفیت و توانایی خود کنترلی در تولید محصولات و ارائه خدمات |
|
سیستم های مدیریت کیفیت ، سری استاندارد های ISO 9000 |
|
سیستم کنترل کیفیت در موسسه های حسابرسی |
|
آشنایی با: کمیته کنترل کیفیت سازمان حسابرسی |
|
مدیریت پروژه |
|
منابع |
|
|
|
واحد کنترل کیفیت
واحد کنترل کیفیت با ایجاد سیستم کنترل دقیق و استفاده از تجهیزات و پرسنل مجرب بخش وسیعی از تستها و کنترلهای لازم در زمینه های مختلف از جمله مواد خام , پروسه ساخت و آزمایشهای لازم را عهده دار است. واحدهای زیر مجموعه کنترل کیفیت گروه ساخت تجهیزات به صورت ذیل می باشند.
الف: واحد مهندسی وبرنامه ریزی کیفیت
در این واحد دستور العمل های مربوطه به نحوه ارزیابی کیفیت، تست های مورد لزوم در عملیات تولید، تهیه QCTM و QCPLAN با در نظر گرفتن رده های بازرسی، آدیت محصول، تجزیه و تحلیل گزارشات آماری، تهیه و کنترل FINAL BOOK با استناد به استاندارد های معتبر انجام می گردد.
ب: کنترل کیفیتدریافت کالا
در این واحد کلیه مواد ورودی به شرکت با توجه به استاندارد، نقشه، مشخصات فنی و … بطور دقیق کنترل و پس از تائید به کارگاه ساخت ارسال می گردد.
ج: کنترل کیفیت ساخت:
این واح خود شامل سه بخش کنترل کیفی عملیات اولیه، کنترل کیفی جوشکاری و کنترل کیفی ماشینکاری می باشد که هر یک از این واحد ها نقش بسزائی در امر کنترل کیفیت قطعات را بعهده دارند. در بخش کنترل کیفی جوشکاری با توجه به حساسیت جوشکاری قطعات کلیه فعالیت ها و عملکرد های واحد جوشکاری از مونتاژ قطعات ساده تا جوشکاری آنها تحت نظارت بازرسین مجرب آن وحد بر اساس Qcplan و QCTM تنظیمی انجام می شود که از آنجمله می توان به کنترل فرآیند ها، کنترل مدارک جوشکاران، کنترل روش های اجرائی در جوشکاری، نظارت بر چگونگی مونتاژ قطعات، کنترل روند جوشکاری و نهایتا کنترل قطعه تمام شده مطابق با QCTM می باشد. ماحصل این روند تهیه مدارک کیفی و چک لیست های کنترلی در واحد کنترل کیفی جوشکاری می باشد.
د: آزمایشگاه (متالوژی وشمیی)
این واحد مجهز به دستگاه های مورد نیاز جهت انجام تست های مخرب از قبیل کشش، ضربه، خمش، فشار، سختی سنجی پرتابل و تست های غیر مخرب که شامل تست مایعات نافذ (PT) آلتراسیون، (UT) مواد مغناطیس (MT) و رادیوگرافی (RT) می باشد. در این آزمایشگاه امکان بررسی ساختار میکروسکوپی فلزات با استفاده از تجهیزات متاگرافی می باشد. تست Salt Spray نیز جهت تست و کنترل لایه های رنگ و انواع پوشش سطح در محیط مه نمکی انجام می گیرد و همچنین در آزمایشگاه شیمی انواع تست ها بر روی رنگ ها (تست تر و خشک)، حلال ها، اسید ها، چربیگیر ها، لاستیک ها، پلاستیک ها، اسپری ها و … انجام می پذیرد.
ه: واحد کالیبراسیون:
در این واحد وسایل اندازه گیری مطابق با آخرین استاندارد های روز و تعریف شده برای هر ابزار کالیبره می گردند و مرجع کالیبراسیون شرکت های معتبر مانند سها، لکسر، مهر، رکن آزما و پنها می باشند که مرجع آنها نیز شرکت های سوئیسی و آلمانی می باشد. واحد کالیبراسیون شرکت تتا با داشتن گواهینامه های معتبر توانائی سرویس دهی به شرکت های دیگر جهت کالیبره نمودن ابزارهای مختلف را دارا می باشد که تاکنون به شرکت های زیادی نیز سرویس داده است.
تجهیزات و امکانات واحد کنترل کیفی
نوع تجهیزات | توضیحات |
تست کشش | جهت انجام تست کشش وخمش و فشار با ظرفیت ۴۰۰ کیلونیوتن |
تست ضربه | جهت انجام تست ضربه با ظرفیت ۳۰۰ ژول |
سختی سنج ثابت | جهت تعیین میزان سختی بر اساس برینل و راکول |
سختی سنج پرتابل | جهت تعیین سختی بر اساس برینل و راکول سی |
میکروسکوپ | با بزرگنمائی ۱۰۰۰ برابر و قابلیت عکسبرداری از ریزساختار |
میکرو سختی سنج | جهت انجام تست با معیار ویکرز |
مانت گرم | با سیلندرهای مختلف جهت تهیه نمونهمتالوگرافی |
برش | با قالبهای مختلف جهت تهیه نمونه های متفاوتمتالوگرافی |
آلتراسونیک | با صفحه دیجیتالی جهت انجام دقیق تستهایالتراسونیک |
یوک مغناطیس | جهت تست MT |
پراد مغناطیس | جهت تست MT |
کوره عملیات حرارتی | جهت انجام عملیات حرارتی تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد وقابلیت برنامه ریزی در |
Cross Cutter | جهت تست چسبندگی رنگ |
ضخامت سنج رنگ | دیجیتالی |
ضخامت سنج فیلم تر رنگ | Wet Film Thickness |
ویسکومتر | کاپ ویسکوزیته رنگ |
اپلیکاتور | جهت تست پوشش رنگ |
گرایندومتر | برای اندازه گیری دانه بندی رنگ |
رفراکتومتر | برای تعیین غلظت |
اتو کلاو پخت -کوره | برای پخت رنگ و قطعات لاستیکی و غیره |
سانتریفوژ | دستگاه تست روغن و آب |
دستگاه سختی سنج لاستیک |
|
امکانات اطاق اندازه گیری و آزمایشگاه کالبیراسیون
نوع تجهیزات | توضیحات |
اندازه گیری سه بعدی | CMM با میز ٨x۴x٣.٧متر و ظرفیت ۵.٣ تن |
دستگاه سنجش صافی سطح | — |
انواع ابزارهایاندازه گیری | انواع کولیس ، میکرومتر ، زاویه سنج در اندازه هایمختلف |
دستگاه استاندارد مرجع ZIP | برای کالیبره کردن انواع رینگهای استاندارد ،ساعتهایاندیکاتور ، گیجهای رزوه و بلوکهای استاندارد |
گیج بلوک های مرجع استاندارد | ١٠٠–٠و ۵٠٠-١٠٠ و گیج بلوک زاویه ای برای کنترل انواعکولیس ها ، میکرومتر های خارجی و زاویه سنج |
بلوکهای استاندارد | برای کالیبره گونیا |
کالیبره آچارهای تورک متردار | با ظرفیت ١٠٠ نیوتن متر |
کالیبره گیجهای فشار سنج | — |
مدیریت کیفیت و بهرهوری
مرور سابقه علمی و مبانی نظری
بهره وری
کوششهای اقتصادی انسان همیشه و همواره معطوف بر آن بوده است که حداکثر نتیجه را از حداقل تلاشها و امکانات بدست آورد. این تمایل را می توان اشتیاق وصول به بهرهوری افزونتر نام نهاد. جمیع اختراعات و ابداعات بشر از ابتداییترین ابزار کار در اعصار بدوی گرفته تا پیچیدهترین و بغرنجترین تجهیزات مکانیکی و الکترونیکی زمان حاضر، متأثر از همین تمایل و اشتیاق می باشد. هر انسان عاقل و خردمندی میخواهد که بهترین کار را انجام دهد و بهترین بهره را حاصل کند. در بینش مدیریت علمی، با بنیانگذاری «تیلور»[۱][۱]، خردگرایی سازمانی یا رفتار عقلانی سازمان مترادف با بهرهوری و کارایی به کار میرود. اصولاً مدیریت عبارت است از : «دانش افزایش بهرهوری و استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود به منظور نیل به اهداف تعیین شده». بهرهوری مفهومی است جامع و کلی که افزایش آن به عنوان یک ضرورت، جهت ارتقای سطح زندگی، رفاه بیشتر، آرامش و آسایش انسانها، که هدفی اساسی برای همه کشورهای جهان محسوب میشود، همواره مدنظر دستاندرکاران سیا
بلافاصله بعد از پرداخت موفق لینک دانلود این پروژه فعال خواهد شد.
قیمت اختصاصی و استثنایی این پروژه درپایان نامه دات کام : تنها , تومان
نقد وبررسی
نقد بررسی یافت نشد...